Feenstra BV

Zo verhoog je de veiligheid in jouw bedrijf

Zo verhoog je de veiligheid in jouw bedrijf

Geplaatst op

Als werkgever heb je de verplichting om zorg te dragen voor de veiligheid van je werknemers. Er zijn echter zoveel verschillende opties en veiligheidsproducten, waardoor je misschien niet meer weet waar je moet beginnen. Daarom delen wij in dit artikel drie handige tips om de veiligheid in jouw bedrijf te verhogen.

Denk aan de brandveiligheid

Een belangrijk punt waar je over na moet denken als je eigenaar bent van een bedrijfspand is de brandveiligheid. Zo kun je bijvoorbeeld brandblussers en blusdekens aanschaffen en op meerdere plaatsen in het pand ophangen. Het is ook aan te raden om te kiezen voor brandwerende deuren. Vergeet hierbij ook niet om deursluiters op deze deuren te plaatsen. Verder is het slim om bij eens een kijkje te nemen bij een noodverlichting shop voor noodverlichting.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/photos/donker-deur-deurklink-licht-open-1852985/

Neem preventieve maatregelen

Bedrijfsongevallen wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk voorkomen. Voorkomen is namelijk altijd beter dan genezen en zeker op dit gebied. Doe daarom eens een risico-analyse met al je werknemers. Hebben zij wel eens (bijna) een bedrijfsongeval gehad? Wat kan volgens hen beter? Bij het nemen van preventieve maatregelen kun je ook denken aan het werken in beschermende kleding en ervoor zorgen dat spullen niet in de weg staan.

Zorg dat je medewerkers veilig werken

Het is niet alleen belangrijk dat je bedrijf veilig is ingericht; je medewerkers moeten er ook zelf voor zorgen dat ze veilig werken. Bij hen ligt dus ook een stukje verantwoordelijkheid. Maak ze hier daarom van bewust en maak afspraken over veilig werken. Denk hierbij aan afspraken over het werken op hoogte of afspraken over het werken met machines. Merk je dat een medewerker niet altijd veilig werkt? Spreek deze persoon hier dan op aan en maak hem of haar weer bewust van het belang van veilig werken.

Gerelateerde berichten

Houten plinten kopen

Waarom kiezen voor houten plinten? Houten plinten zijn een populaire keuze onder huiseigenaren die op zoek zijn naar een manier om hun interieur een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden