Feenstra BV

Welke toplaag moeten betonplaten hebben?

Welke toplaag moeten betonplaten hebben?

Geplaatst op

Er zijn betonplaten met verschillende toplagen. De toplaag van een betonplaat maken de plaat zeer slijtvast, waardoor ze tegen een stootje kunnen. Iets dat ook wel belangrijk is bij parkeerplaatsen, industrieterreinen en in de agrarische sector. Alleen voor welke toplaag moet je gaan, een gladde of ruwe? In deze blog vertellen we je meer over de verschillende toplagen en de voor- en nadelen ervan.

Gladde betonplaten

Betonplaten met een gladde afwerking hebben een strakke uitstraling. Door de naadloze afwerking en gladde toplaag zorgen gladde betonplaten voor een mooi en strak geheel. Dit type betonplaat is daardoor zeer geschikt om aan te leggen bij het terras van uw tuin. Een ander belangrijk voordeel is dat dit type betonplaten zeer onderhoudsvriendelijk zijn. De betonplaten hebben geen naden en zijn daardoor eenvoudig schoon te houden en schoon te maken. Liggen de platen eenmaal? Dan zijn ze ook nog eens eenvoudig te verplaatsen.

Als het in de herfst- en wintermaanden slechter weer is en bijvoorbeeld regent of sprake is van ijzel, dan kunnen deze betonplaten erg glad zijn. Afhankelijk van waar de betonplaten liggen, kan dit dus een mogelijk nadelig zijn. Daarnaast gaat er ook veel tijd zitten in het leggen van gladde betonplaten.

Ruwe betonplaten

Bij betonplaten met een ruwe toplaag zit er een diep motief verwerkt in de plaat. Dit motief zorgt ervoor dat ruwe betonplaten minder glad zijn bij nat weer en ijzel. Daarnaast slijten de betonplaten door de ruwe toplaag ook minder snel. Deze eigenschappen maken dit type betonplaten zeer geschikt om te gebruiken in de agrarische sector.

Het nadeel van de ruwe toplaag met motief is dat deze platen een minder moderne uitstraling hebben dan gladde betonplaten. Een ander nadeel is dat het ook bij ruwe betonplaten zo is, dat het aanleggen van de platen zeer arbeidsintensief is.

Advies van een betonspecialist

Wil je advies over welke betonplaten je het beste kunt kiezen in jouw situatie? Neem dan contact op met een specialist op het gebied van betonplaten. Zij weten bij iedere situatie precies welke betonplaten je het beste kunt kiezen.

Gerelateerde berichten

Ontdek de veelzijdigheid van snijgereedschap

Snijgereedschap is een essentieel onderdeel van elke gereedschapskist, zowel voor professionele vakmensen als doe-het-zelvers. Van het bewerken van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden