Feenstra BV

Weet jij als huiseigenaar waar al je sleutels zijn gebleven?

Weet jij als huiseigenaar waar al je sleutels zijn gebleven?

Geplaatst op

De verhuizers zijn weg, de makelaar heeft een mooie welkomstmand achtergelaten en het bedrijf dat de kabel komt aansluiten komt vermoedelijk tussen 13.00 en 17.00 uur. Heb jij er weleens over nagedacht dat toen de makelaar je de sleutels overhandigde, het enige wat nieuw was aan die sleutels, de nieuwe handen waren waarin ze zich bevonden waren?

Als jij nog steeds de sloten op de ramen en deuren hebt zitten die er ook opzaten op het moment dat je in de woning kwam, heb je er dan weleens over nagedacht hoeveel mensen misschien nog een reservesleutel hebben? Zelfs als je de eerste bewoner bent, is er nog steeds een kans dat jouw sleutels in handen van aannemers of meerdere onderaannemers zijn geweest. Je weet nooit helemaal precies wie er wat met de sleutels heeft gedaan en hoeveel sleutels er zijn bijgemaakt.

Het veranderen van de sloten kan een verstandige maatregel zijn wanneer je naar een nieuw huis of appartement verhuist. Er zijn meerdere manieren om dit te doen.

De snelste en de goedkoopste methode is om van de bestaande sloten alleen de cilinder te laten vervangen. Een slotenmaker kan bepalen of de bestaande sloten opnieuw kunnen worden gebruikt of niet. Het is niet alleen kostenbesparend maar de slotenmaker kan meteen op alle deuren hetzelfde soort slot plaatsen, zodat je slechts één sleutel hoeft te gebruiken voor toegang tot meerdere ruimtes.

Als je sloten niet opnieuw kunnen worden gebruikt is de goedkoopste methode om alle sloten te laten vervangen. Je kunt dan het laten plaatsen van sleutelloze sloten overwegen.

Deze sleutelloze sloten zijn echt veilig omdat ze moeilijker te manipuleren zijn dan gewone sloten waarbij je een sleutel gebruikt. De sloten met programmeerbare toetsenborden op batterijen zijn de goedkoopste soort van de sleutelloze sloten. De eenvoudige installatie, het gemak van het niet hoeven meenemen van een sleutel en de gemakkelijke toegang voor gasten, maakt ze bij veel huiseigenaren erg populair. De mogelijkheid om toegangscodes voor één dag te wijzigen, zorgt voor extra beveiliging wanneer er bijvoorbeeld toegang wordt verleend aan klusjesmannen of iemand van het energiebedrijf. De iets duurdere sleutelloze sloten maken gebruik van een kaart of vingerafdruklezers en er zijn zelfs nachtschoten verkrijgbaar die kunnen worden vergrendeld of ontgrendeld met een mobiele telefoon.

Wachtwoorden mogen nooit gedeeld worden, moeten vaak gewijzigd worden en moeten op een geheime plek worden bewaard. Als je een kaart kwijt bent moet dan onmiddellijk worden gemeld. In een hotel bijvoorbeeld mag het personeel ook nooit hardop je kamernummer vermelden.

Beveiligingsmaatregelen zoals deze houden ons, onze bezittingen en onze dierbaren veilig. Neem contact op met een slotenmaker bij jou in de buurt voor extra gemoedsrust en een echt veilig huis – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-zoetermeer

Gerelateerde berichten

Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips

De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden