Feenstra BV

Wat zijn de voordelen van betonplaten?

Wat zijn de voordelen van betonplaten?

Geplaatst op

Betonplaten komen niet alleen meer voor binnen de agrarische sector, op industrieterreinen, bij parkeerplaatsen of op sportparken. Door de vele voordelen van beton, zien we betonplaten ook steeds vaker voorkomen als ondergrond van terrassen in tuinen van woningen. In deze blog leggen we uit wat betonplaten nou zo populair maakt.

Naadloos te leggen

Betonplaten zijn naadloos te leggen. Deze eigenschap maakt het dat een ondergrond van meerdere betonplaten naast elkaar een zeer strakke uitstraling geeft. Dit maakt het dan ook dat steeds meer terrassen voorzien zijn van betonplaten als ondergrond. Het geheel zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Daarnaast heb je door de naadloze legging geen last van onkruid. Uiteindelijk scheelt dit natuurlijk veel onderhoud en tijd.

Onderhoudsvriendelijk

Door de naadloze legging zijn betonplaten dus zeer eenvoudig te onderhouden. Vooral gladde betonplaten zijn heel eenvoudig te onderhouden. Bij ruwe betonplaten is er nog sprake van een motief, waar eventueel viezigheid tussen kan gaan zitten. Leg je grote betonplaten neer met een gladde toplaag, dan ben je over het algemeen weinig tijd kwijt aan het schoonmaken van de betonvloer.

Hoog comfort

Beton neemt warmte op en als de temperatuur daalt, dan geeft het die warmte geleidelijk aan weer af. Met een vloer van beton of betonwanden zit je er zowel in de winter als in de zomer dus comfortabel bij thuis.

Oersterk

Een van de belangrijkste voordelen van beton is dat het oersterk is. Betonplaten kunnen tegen zware belasting. Niet voor niets dat de platen ook worden gebruikt bij parkeerplaatsen, industrieterreinen en binnen de agrarische sector. Mocht je er dus voor kiezen om betonplaten aan te leggen in je tuin, dan weet je dat het mogelijk is om er zware meubels op te plaatsen. 

Specialist in betonproducten

Wil je betonproducten aanschaffen, maar weet je niet precies welke? Neem dan contact op met een betonspecialist zoals Wester-Beton. Zij hebben jarenlange ervaring in de beton wereld en leveren verschillende soorten betonproducten, zoals betontegels, betonplaten en sierbestrating.

Gerelateerde berichten

Ontdek de veelzijdigheid van snijgereedschap

Snijgereedschap is een essentieel onderdeel van elke gereedschapskist, zowel voor professionele vakmensen als doe-het-zelvers. Van het bewerken van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden