Feenstra BV

Wat kost het leggen van een nieuwe vloer?

Wat kost het leggen van een nieuwe vloer?

Geplaatst op

Heb je net een nieuwe woning gekocht en wil je graag een nieuwe vloer leggen? Of raak je simpelweg uitgekeken op je huidige vloer? Je wilt natuurlijk een ondergrond aanschaffen die past bij jouw interieurstijl, maar niet alleen de look is belangrijk. De prijs is een belangrijke factor bij het kiezen van laminaat, PVC of een gietvloer. Wij geven je een overzicht met de kosten van het leggen van een nieuwe vloer. Je wilt natuurlijk een kwalitatief goede vloer aanschaffen voor de juiste prijs.

Laminaat

Wil je graag een nieuwe laminaatvloer leggen? Als je handig bent, kun je de vloer zelf leggen. Houd er rekening mee dat het laten leggen van een vloer altijd meer kosten met zich meebrengt dan het zelf plaatsen. Denk er daarom van tevoren altijd goed over na of je het klusje zelf kunt klaren of je een professional moet inhuren. Laminaat is redelijk goedkoop om aan te schaffen, maar je zult ook rekening moeten houden met de ondervloer. De juiste ondervloer maakt het leggen namelijk makkelijker. Als je een vakman inhuurt, zul je rekening moeten houden met een gemiddelde prijs van 7 euro per vierkante meter voor het leggen van de ondervloer en het laminaat. Wil je graag een visgraatpatroon? Dan kunnen de kosten iets hoger uitvallen. 

PVC

Als je een PVC vloer wilt laten leggen, zijn er een aantal factoren die van invloed zijn op de prijs. Niet alleen de grootte van de ruimte heeft invloed, ook de kwaliteit van de vloer speelt mee bij het bepalen van de kosten. In de slaapkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor PVC met een minder hoge kwaliteit. De vloer in deze ruimte wordt namelijk veel minder intensief gebruikt dan die in de woonkamer of keuken. Het aanschaffen van PVC kost ongeveer tussen de 20 en 50 euro per vierkante meter. Natuurlijk bespaar je kosten als je de vloer zelf legt. Ben je niet zo’n handige harry? Dan valt het totale kostenplaatje logischerwijs hoger uit. 

Een gietvloer

Ben jij ook zo’n fan van de industriële look? Een gietvloer past perfect bij het industriële interieur. Veel mensen denken dat het plaatsen van een gietvloer veel kosten met zich meebrengt, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt voor een goedkope gietvloer kiezen. Deze zijn beschikbaar vanaf een prijs van 24 euro per vierkante meter. Gietvloeren komen in verschillende kleuren en toepassingen. Zo kun je voor kunststof kiezen, maar ook is er een epoxy variant en woonbeton. Neem een kijkje op gietvloerprijzen.nl voor een duidelijke indicatie van de kosten van verschillende gietvloeren.

Gerelateerde berichten

Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips

De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden