Een dakrenovatie: geen leuk klusje en hier zit je waarschijnlijk ook niet echt op te wachten. Maar in sommige gevallen is het wel degelijk broodnodig. Maar wat houdt een dakrenovatie nu eigenlijk in? Wanneer de dakbedekking zijn levensduur heeft bereikt, wordt het hele oude dakdeel verwijdert tot aan de dakconstructie en vervolgens gerenoveerd. Grijp je niet vroegtijdig in? Dan zul je het dak misschien wel helemaal moeten laten vervangen. In dit artikel lees je wanneer een dakrenovatie nodig is en wanneer niet. 

Wanneer een dakrenovatie niet nodig is

Zitten er kleine scheurtjes in de dakbedekking? Of zijn er misschien een hoop dakpannen stuk gegaan of verschoven? Dan is een complete dakrenovatie niet nodig. Je kunt scheuren, kapotte onderdelen of scheve dakpannen eenvoudig oplossen met een dakreparatie. Hierbij repareren ze alleen het deel dat stuk of in slechte staat is. Maar toch kun je het dak niet iedere keer laten repareren. Na verloop van tijd is deze toe aan renovatie. 

Wanneer een dakrenovatie niet nodig is:

  • Scheurtjes in bedekking
  • Dakpannen stuk
  • Dakpannen verschoven

Wanneer een dakrenovatie wel nodig is

Is het grootste gedeelte van het dakoppervlak stuk? Of heeft de bedekking nu toch echt zijn beste tijd gehad? In dit geval is een dakrenovatie wel nodig, dit is voor je eigen veiligheid. Laat altijd eerst een dakspecialist langskomen om te beoordelen of de renovatie wel echt noodzakelijk is. Wacht je te lang met de renovatie? Dan kan het zo zijn dat de constructie van het dak is aangetast en moeten professionals het hele dak vervangen. En dan ben je nog verder van huis.

Wanneer een dakrenovatie wel nodig is:

  • Wanneer je het dak meerdere keren per jaar moet laten repareren
  • Grootste deel van het dakoppervlak is stuk
  • Bedekking laat volledig los

Schakel een professioneel bedrijf in 

Heeft jouw dakbekleding zijn beste tijd gehad en is het nu toch echt tijd voor een complete dakrenovatie? Laat dit dan doen door een professioneel bedrijf. Zo weet je zeker dat je straks kunt genieten van een veilig dak dat jarenlang meegaat. Zit er toevallig ook asbest in het dak? Dan kun je dit tegelijkertijd weg laten halen. Bovendien kun je het bedrijf nieuwe mooie dakpannen laten plaatsen in een kleur naar wens.