Ben jij ook een liefhebber van het industriële interieur? Dan kan een gietvloer eigenlijk niet ontbreken in je woning. De laatste jaren is de gietvloer populairder dan ooit geworden en als je het ons vraagt, snappen we wel waarom. De moderne vloer bied je namelijk een hele lijst aan voordelen. Zo is het niet alleen naadloos en slijtvast, maar ook nog eens onderhoudsarm en erg stijlvol. Wij vertellen je waarom een gietvloer een goede keuze is. 

Een schone vloer

Een gietvloer ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens onderhoudsarm. Gietvloeren zijn namelijk helemaal naadloos en om deze reden zal er geen vuil tussen de voegen belanden. Bij tegel- of parketvloeren heb je vaak te maken met ophopingen van stof, hier hoef je je met een gietvloer geen zorgen om te maken. Vuil kun je gemakkelijk verwijderen met een stofzuiger. Het voldoet dan ook om één keer in de week stof te zuigen en schoon te maken. De vloer is erg hygiënisch. Perfect voor mensen met allergieën. 

Past in elke ruimte

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in de keuken of badkamer? Dan hebben we goed nieuws voor je; een gietvloer past namelijk in elke ruimte. Doordat de vloer vochtbestendig is, kan deze in bijna alle kamers worden geplaatst. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de vloer in de gehele woning toe te passen. Op deze manier kun je de industriële look door het gehele huis doortrekken en creëer je een passend geheel. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over het beschadigen van de vloer. Ook met kinderen of huisdieren blijft een kunststof gietvloer altijd mooi. De vloer kan namelijk wel tegen een stootje. 

De prijs

Nu wil je natuurlijk weten: hoeveel kost een gietvloer? De prijs is een belangrijke factor bij het aanschaffen van een nieuwe vloer. We kunnen echter niet precies zeggen wat het plaatsen van een gietvloer kost. Dit heeft namelijk te maken met verschillende factoren als de grootte van de ruimte en het soort gietvloer dat je kiest. Per vierkante meter zul je uit moeten gaan van een prijs vanaf 70 euro. De vloer gaat een leven lang mee, dus de kosten voor een gietvloer zijn relatief laag. Wil je graag een gietvloer in Rotterdam of een andere plaats laten leggen? Vergelijk altijd van tevoren prijzen en vraag meerdere offertes aan. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaald.