Eigenlijk is je trap nog wel goed, maar hij begint toch wel een beetje te slijten. Misschien vind je het ook wel eens leuk om je trap een nieuwe uitstraling te geven. Daarom kies je ervoor om je trap te renoveren. Maar waar moet je nu allemaal op letten bij een traprenovatie? in dit artikel leggen we je hier alles over uit.

Bereid je goed voor

Natuurlijk wil je wel straks in één keer door kunnen en je wilt ook dat je trap een mooi geheel wordt. Bedenk daarom eerst wat je precies wilt en haal alle materialen in huis. Zorg er ook dat je de trap van https://www.toptrap.nl helemaal gereed hebt gemaakt voor de renovatie. Maak de trap stof- en vuilvrij en schuur hem eventueel glad.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/photos/vestibule-hal-deur-tapijt-blauw-3542790/

Houd de stijl van je woning in gedachten

Bij het bepalen van het ontwerp van de nieuwe trap is het belangrijk om de rest van je woning in gedachten te houden. Ook als de trap in een hal en achter een deur staat, is het toch fijn als het met de rest van je woning matcht. Maak daarom gebruik van de materialen, kleuren en prints die je ook gebruikt in de rest van je woning.

Denk na over trapmatten

Trapmatten geven je trap meer diepte en uitstraling. Als je kiest voor antislip matten, zorgen ze er ook meteen voor dat de trap minder glad is. Hiermee verlaag je de kans op een valpartij. Je kunt voor verschillende soorten trapmatten kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld trapmatten van tapijt, maar je kunt ook een traprenovatie met PVC doen. Bepaal wat je mooi vindt en wat voor jou de meeste voordelen heeft. Houd bij de keuze van nieuwe trapmatten ook weer rekening met de stijl van de rest van je woning.