Feenstra BV

Waar moet je op letten bij de isolatie van je woning?

Waar moet je op letten bij de isolatie van je woning?

Geplaatst op

Heb je het regelmatig koud in je woning? Dan kan het zo zijn dat je woning niet goed is geïsoleerd. Door je woning goed te isoleren kan je gebruiken maken van isolatiemateriaal. Er bestaat divers isolatiemateriaal die ervoor zorgt dat de warmte in de woning blijft en waardoor je het dus heerlijk warm krijgt. Doordat je de woning goed kunt isoleren, bespaar je flink op de energierekening en kun je van de centen die je overhoud weer leuke dingen doen of er weer boodschappen van halen. Isolatiemateriaal is niet al te duur en kan je bij diverse winkels halen of laten leggen. Het hangt er natuurlijk vanaf waar je het isolatiemateriaal wilt leggen.

Isolatiemateriaal?

Isolatiemateriaal wordt eigenlijk gebruikt om het huis beter te isoleren, dat de warmte in de woning blijft en dat je dus niet nog meer hoeft te stoken. Dit scheelt natuurlijk veel in de kosten en dat zie je uiteindelijk terug op je rekeningen en in je portemonnee. Isolatiemateriaal, zoals EPS isolatiemateriaal bestaat uit polystyreen oftewel een soort piepschuim. EPS isolatiemateriaal heb je in de vormen als EPS platen of korrels. Platen zijn erg handig als je grote en vlakke oppervlaktes wilt isoleren. De polystyreenkorrels worden in een mal verhit, daarna zetten ze uit en kleven deze aan elkaar. Doordat de korrels aan elkaar kleven ontstaat er stilstaande lucht en kan de lucht dus goed geïsoleerd worden.

Wat is EPS isolatiemateriaal?

EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, dit staat ook wel bekend als tempex of piepschuim. Eps isolatie is isolatiemateriaal voor mensen met een beperkt budget, maar die toch isolatiemateriaal willen met een hoge isolatiewaarde. Eps isolatie werkt prima, lichtgewicht en is voor heel veel mensen betaalbaar. Het Eps isolatiemateriaal bestaat grotendeels uit stilstaande lucht, omdat stilstaande lucht goed isoleert is het ideaal om de warmte te behouden binnen de woning en is het materiaal daarnaast ook nog eens goedkoop. Eps isolatie is ook erg fijn om mee te werken, want het is lichtgewicht en eenvoudig op maat te snijden. Ook kan je Eps voor diverse doeleinden gebruiken zoals isolatie op het dak of in de vloeren. Ideaal!

Hoe werkt vloerisolatie?

EPS isolatiemateriaal is erg flexibel te gebruiken en voor diverse doeleinden te gebruiken, waaronder ook om houten vloer isoleren. Zo heb je uiteindelijk heerlijk warme voeten op de koudere dagen! Je kan bijvoorbeeld EPS platen gebruiken, deze leg je in de kruipruimte tegen de onderkant van de betonnen vloer. Een betonnen vloer is namelijk er koud en houd natuurlijk geen warmte vast. Als er EPS platen op de betonnen vloer gelegd worden, dan wordt het huis dus wel beter geïsoleerd en voel je dit dus degelijk wel terug in de vloeren. Bijvoorbeeld een houten vloer isoleren is niet al te moeilijk, maar je moet wel weten waar je moet beginnen. Wil je EPS platen gaan gebruiken voor vloerisolatie? Dan is het aan te raden om advies te vragen bij diverse gespecialiseerde bedrijven. De bedrijven kunnen je advies geven over waar je op moet letten als je zelf een houten vloer isoleren. Of als je het wilt laten leggen wat het gaat kosten.

Gerelateerde berichten

Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips

De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden