Voor het onderhouden van je ramen kun je een bedrijf inhuren, maar het bespaart je veel geld als je dit zelf doet. Met de onderstaande tips kom je al een heel eind. Zo geven we tips over bijvoorbeeld het schoonmaken van je ramen.

Mooie ramen

Het mooiste is natuurlijk dat je ramen er mooi uitzien. Kies daarom de juiste vorm voor het raam, de mooiste kozijnen voor eromheen en natuurlijk mooie raamdorpels. Raamdorpels kun je goedkoop kopen en laten plaatsen bij raamdorpel.nl.

Ramen schoonmaken

Ramen verzamelen allerlei soorten afval langs de dorpel, zoals stof en vuil. U kunt een stofzuiger nemen en het puin stofzuigen, waardoor het wassen van de ramen een minder ontmoedigende taak wordt. Daarna is het essentieel om een emmer warm water te pakken met een milde zeepachtige glasreiniger die erin gemengd is, en niet zomaar een emmer zeepwater, want die kan strepen veroorzaken. Pak vervolgens een goede raamborstel en was de ramen schoon. Zorg er altijd voor dat je bij het schoonmaken van de ramen gebruik maakt van op- en neergaande bewegingen of zijwaartse bewegingen, zodat ze er brandschoon en glanzend uitkomen.

Bewegende raamonderdelen

Ramen met bewegende onderdelen moeten om de paar maanden gesmeerd worden om ze soepel te laten bewegen. Gebruik nooit siliconensprays om deze bewegende delen te smeren, omdat ze schade kunnen toebrengen aan het plastic. In plaats daarvan moet je spray gebruiken die hier speciaal voor is gemaakt. Vergeet ook eventuele sloten niet goed te sprayen.

Accentkleur toevoegen

Accentkleur aan je raam toevoegen is een andere uitstekende manier om ramen te onderhouden. Dit komt omdat kleuren niet alleen helpen om de UV-stralen van de zon te blokkeren bij het betreden van je huis of werkplek, maar het kan ook voorkomen dat ramen barsten of versplinteren wanneer er harde voorwerpen tegenaan slaan. Als je niet zeker weet hoe je zelf uw ramen moet kleuren, is het verstandig om een professional in te huren.