Feenstra BV

Trend in rolgordijnen

Trend in rolgordijnen

Geplaatst op

De wereld verrast ons elke dag met spannende innovaties in verschillende industrieën. Wat niet achterblijft aan deze innovaties en wat wel een belangrijk onderdeel van ons leven is, is de inrichting van het raam.

Mode trends

Sinds kort zijn witte tinten trendy. Daarnaast zien we ook vaak combinaties in tinten van dezelfde kleur, bijvoorbeeld bittere chocolade met crème, grafiet en grijs. Voor landelijke stijlen wordt meestal gebruikgemaakt van doorschijnende gordijnen en voor een klassieke stijl word vaak een rustig patroon gebruikt. In de moderne interieurs zien we veel doeken met fotoprints, tekeningen en contrasterende patronen terugkomen.

Keuken

Om de keuken gezellig en ontspannen te maken gebruik je neutrale tinten. Dat kunnen beige, zand, koffie en andere natuurlijke kleuren zijn. Rolgordijnen met felle kleuren en bloemen zijn ook erg trendy. Zorg er wel voor dat de lichtdoorlaatbaarheid gemiddeld is. Te dikke stoffen maken de keuken erg donker.

Slaapkamer

Het belangrijkste bij de keuze van de zonwering in de slaapkamer is om de kamer te beschermen tegen felle zonnestralen, om zo een knusse sfeer en gezelligheid te creëren.

Woonkamer

Bij het kiezen van rolgordijnen in de woonkamer kijk je naar de grootte, vorm en hoogte van de plafonds. Hoe groter de kamer, hoe meer donkere kleuren er gebruikt kunnen worden. Kleine woonkamers komen doorgaans alleen goed uit in lichte kleuren.

Onderdelen

Voor elektrische rolluiken en rolgordijnen worden steeds vaker losse rolluik onderdelen besteld. Dit kan om esthetische of functionele redenen zijn. Belangrijk is wel dat bij bijvoorbeeld handzenders, deze goed aansluiten bij het type en merk rolluik dat je in huis hebt. Als dit niet het geval is, kan er na verloop van tijd storing ontstaan. Ook de technologie staat niet stil. Zo zijn er bijvoorbeeld al zonweringen die verbonden zijn met Wifi of spraakbesturing.

Installatie

Rolgordijnen kunnen geïnstalleerd worden met raamvleugels, muren of een raamopening. Vooral de gesloten systemen die bevestigd zijn aan de raamvleugels zijn erg populair op dit moment. Ze zorgen voor een volledige pasvorm van het dubbelglasvenster, maken het mogelijk om de ramen snel te openen voor ventilatie en hebben toegang tot de vensterbank.

Gerelateerde berichten

Houten plinten kopen

Waarom kiezen voor houten plinten? Houten plinten zijn een populaire keuze onder huiseigenaren die op zoek zijn naar een manier om hun interieur een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden