Je trap is inmiddels al aardig versleten of je wilt je trap graag een nieuwe look geven. In principe kan je huidige trap nog wel mee, alleen moet er wel iets aan gedaan worden. Daarom wil je jouw trap laten opknappen. Maar waar moet je dan op letten? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten.

Zorg dat de trap bij de rest van je huis past

Natuurlijk wil je wel dat de trap bij de rest van je huis past, zeker als de trap in je woonkamer staat. Maar ook als de trap in de hal staat, moet hij in ieder geval bij de hal passen en het liefst ook een beetje in de stijl van je woning zijn. Gebruik daarom materialen die ook in je woning terugkomen. En let ook op de stijl van de rest van je woning bij het kiezen van kleuren en/of prints.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/photos/verdieping-bende-input-entree-hal-2228277/

Denk aan antislip

Bij het laten opknappen van je trap is het ook belangrijk om te denken aan antislip traptreden. Je wilt natuurlijk niet dat jij of een van je kids straks van de trap af valt. Om ervoor te zorgen dat de trap niet te glad is, kun je antislip strips of antislip tape op de trap aanbrengen. Antislipmatten zijn een andere optie en zorgen ook meteen voor een mooie afwerking en uitstraling.

Kies voor een mooie afwerking

Lang niet iedereen denkt na over de afwerking van een trap. Zodra de trap is opgeknapt, vinden we het vaak al prima. Maar een mooie afwerking geeft je trap net dat beetje extra en maakt de ruimte mooier en gezelliger. Daarbij hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn om de trap mooi af te werken. Je kunt bijvoorbeeld een sierlijke leuning of balustrade plaatsen. Ook is het heel leuk als je jouw trap wat extra sfeer geeft met verlichting. Dit kan met spotjes, maar ook met simpele ledstrips.