Veel mensen leiden een druk leven. Werk, sporten, verenigingen en andere verplichtingen zorgen ervoor dat we nog wel eens vergeten om te ontspannen. Juist wanneer je het druk hebt, is het van belang om tussen alle bezigheden door je rust te pakken. En waar kan dit nou beter dan in een geheel eigen thuisspa. In dit artikel geven we je een aantal tips voor een thuisspa om geheel tot rust te kunnen komen.

Tips voor een thuisspa

Om te ontspannen hoef je niet altijd naar een sauna of wellness te gaan. Natuurlijk kun je hier heerlijk ontspannen, alleen heb je hier door het drukke leven niet altijd tijd voor. Dan breng je de ontspanning en sfeer van een sauna toch gewoon naar huis toe? Met deze tips creëer je in combinatie met het aanwezige sanitair in de badkamer al snel een thuisspa voor optimale ontspanning:

  • Ruim de badkamer op, zodat je zo min mogelijk afleiding hebt tijdens het ontspannen
  • Dim de lichten in de badkamer, zodat je nog wel iets ziet maar het lekker schemert
  • Steek wat kaarsjes aan en het liefst ook een geurkaars, zodat het heerlijk ruimt in de badkamer
  • Leg een gewassen badjas of pyjama klaar, zodat je na het badderen direct warm gekleed bent in een fris outfit
  • Gebruik een badkussen of ander steuntje, zodat je geen stijve spieren of last van de rug kunt krijgen
  • Neem voldoende bodylotion mee naar bad, zodat de huid perfect kan hydrateren
  • Zorg dat je een koud glas drinken klaar hebt staan om genoeg vocht binnen te krijgen. Voor de optimale ontspanning is een wijntje, biertje of smoothie ook een echte aanrader

Met de bovenstaande tips ben je al een heel eind op weg om ideaal te kunnen ontspannen. Ga je voor een echt kuuroord? Gebruik dan een lavendelzeep of kruidenmix. Lavendel verzacht, kalmeert de zenuwen en brengt je geest en lichaam in balans. Scrubben is ook een echte aanrader! Neem de plaatsen mee waar de meeste dode huidcellen zitten. Vergeet dus niet je benen, handen en de onderkant van je voeten.