Met deze slimme, ruimtebesparende oplossingen krijgt je de kledingkast snel in topvorm, zodat je jezelf gemakkelijk en snel kunt aankleden.

Gebruik elk plekje

Het is belangrijk om gebruik te maken van de over het hoofd geziene ruimtes in je huis die als opslagruimte kunnen worden gebruikt. Voeg haken, schoenentassen of rekken toe aan de achterkant van deuren, installeer hoge planken voor items die je niet vaak gebruikt en gebruik decoratieve bakken of duidelijke containers om items netjes op te bergen en gemakkelijk toegang te geven tot hun inhoud. Denk creatief na over verwaarloosde ruimtes in je huis.

Verhoog de lat voor spanningsstaven

Ook al wordt je kast een “reach-in” genoemd, de naam past niet helemaal, want de enige manier om kleding uit de donkere hoeken te halen is met een stretch, een ruk en een pull. Als je gefrustreerd bent met de dode ruimte aan de zijkanten, probeer dan de volgende oplossing. Verwijder de lange stang en plank die recht over de kast heen gaan en vervang deze door een die de breedte van het deurkozijn is. In een hoek van de kast, installeer twee kast staven, een lager en een hoger (in principe loodrecht op de nieuwe, kortere links naar rechts staaf). De bovenste balk moet ongeveer 75 tot 80 centimeter van de vloer hangen; de onderste balk, ideaal voor kortere items zoals shirts en rokken, ongeveer 36 tot 40 centimeter. Spanstangen maken dit een fluitje van een cent (als je lichtere items opslaat).

Volg wat je draagt en niet draagt

Draai alle kleding die in je kast hangt, zodat de hangers naar achteren gericht zijn. Voor de komende zes maanden, als je een kledingstuk draagt, breng het dan terug naar de kast met de hanger in de juiste richting. Als je het probeert, maar besluit het niet te dragen, zorg er dan voor dat je het terugplaatst met de hanger naar achteren gedraaid niet valsspelen. Wees voorbereid op een schok je gaat je eigen kleding vinden waar je geen gebruik voor hebt. Je moet serieus overwegen om alles wat je niet regelmatig draagt te verwijderen of te verplaatsen.