Feenstra BV

Tips voor een goede nachtrust

Tips voor een goede nachtrust

Geplaatst op

Een goede nachtrust, daar hebben we allemaal belang bij. Een gezonde slaapomgeving, voldoende verduistering en een rustige gemoedstoestand spelen allemaal een rol bij de manier waarop we slapen. Echter is het slaapcomfort met name belangrijk. Ieder persoon heeft zijn of haar eigen voorkeur voor het bed, het matras, het dekbed en de kussens. Hoe zorg je voor voldoende nachtrust, zodat je fit naar school of aan het werk gaat?

Het juiste bed 

De keuze voor het juiste bed kan het verschil maken tussen goed slapen, of gebroken nachten. Dat laatste willen we natuurlijk voorkomen, en daarom is de keuze voor een bed vaak iets waar je langer over na wilt denken. Kies je voor een ledikant, boxspring of waterbed? Elk type bed heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ook de lengte van het bed in combinatie met het matras zijn van belang. 

Een comfortabel matras 

Bij een fijn bed hoort een comfortabel matras. Waar kies je voor? Doorgaans heb je de keuze uit een stevig en hard matras, dan wel een lichter matras met een zachte onderlaag. Daartussen zitten tientallen verschillende matrassen die stuk voor stuk bij jou kunnen passen. Gangbare materialen zijn onder meer Polyether, Pocketvering en Koudschuim. Dankzij de variatie in keuzemogelijkheden is er altijd wel een matras te vinden die past binnen jouw comfort. 

Een warm of koud dekbed 

Elke nacht kruipen we weer onder ons dekbed, maar welk dekbed past bij jou? Vrijwel iedereen heeft tijdens het slapen wel eens last van transpireren, maar de één meer dan de ander. Heb je het snel (te) warm in bed, dan is een all season of dun dekbed ideaal. Ook voor de slapers die het niet snel warm hebben, zijn er diverse fraaie dekbedden beschikbaar. Dekbedden die ons ’s nachts warm houden, en welke zorgen voor voldoende comfort om heerlijk weg te dromen. 

Gerelateerde berichten

Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips

De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden