Feenstra BV

Tips om de kans op een woninginbraak te verkleinen

Tips om de kans op een woninginbraak te verkleinen

Geplaatst op

Een inbreker die je kasten overhoop haalt. Het idee alleen al doet je huiveren. En dan hebben we het nog niet over de gestolen spullen, de beschadiging aan je huis en de emotionele schade die je oploopt bij een woninginbraak. Elke 30 seconden is er ergens een inbreker actief en gemiddeld blijft die slechts vijf minuutjes binnen. Hoe voorkom je dat jouw huis uitgekozen wordt? Onderstaande tips helpen je een eind op weg.

Installeer een alarmsysteem

Bij inbraak denken mensen onmiddellijk aan een alarm. Inderdaad, een alarm houdt dieven op afstand. Tegenwoordig bestaan er systemen waarmee je vanaf je smartphone het reilen en zeilen in en rond je huis in de gaten kunt houden. Maar niet iedereen heeft het geld of de mogelijkheid om een alarm te installeren. Geen paniek, er zijn nog veel andere manieren om dieven op andere gedachten te brengen.

Zorg voor voldoende licht

Dieven slaan vooral toe wanneer het donker is. Daarom is het belangrijk om je huis en tuin voldoende te verlichten. Buitenverlichting met sensoren gaat direct aan wanneer iemand richting je huis loopt en verhindert dus dat ongenode gasten zich ongemerkt toegang verschaffen tot je woning.

Zet je huis in de kijker

Zorg er letterlijk voor dat je huis goed gezien wordt vanaf de straat. Zijn je struiken en je haag fors uit hun jasje gegroeid? Geef die dan een snoeibeurt, zodat ze het zicht niet langer belemmeren. Dit zal de kans op een woninginbraak verminderen.

Focus op de garagedeur

Je kunt nog zo goed inzetten op allerlei beveiligingssystemen, als je garagedeur voorzien is van een pover slot, dan is dit een makkie voor dieven om in te breken. Beveilig je garagedeur daarom met een anti-inbraakslot. Bij zo’n slot is het niet meer mogelijk om snel de cilinder van het slot af te breken met een tang of schroef.

Heb je een elektrische garagedeur? Check dan of de deur van een optilbeveiliging is voorzien. Voorbeelden van dergelijke deuren vind je hier: garagedeurspecialist.nl/elektrische-garagedeuren/.

Weg met die sleutels

Opgelet met sleutels. Stop ze zeker niet onder de voordeurmat. En laat ze ook niet aan de binnenkant van de deur zitten. Want dan maak je het dieven gemakkelijk. Gaatje boren en sleutel omdraaien met een schroevendraaier en klaar is kees. Een inbraak is echt zo gepleegd.

Stuur geen uitnodigingen naar dieven

Natuurlijk ben je niet van plan om dieven letterlijk uit te nodigen. Maar het posten van vakantiefoto’s op sociale media is evengoed carte blanche geven aan een dief. Nu.nl berichte hier in 2013 al over. Wees dus niet gul met info wanneer je voor een langere periode afwezig bent. En ook al ben je weg, zorg dat je huis er bewoond uitziet. Tijdschakelaars die je op de verlichting aansluit zijn hiervoor ideaal.

Het belang van sociale controle

Beter een goede buur dan een verre vriend. Het klopt als een bus wanneer het gaat om het voorkomen van woninginbraken. Vraag je buren om een oogje in het zeil te houden. Misschien kunnen ze ook je brievenbus regelmatig legen, even hun auto op jouw oprit parkeren en je gordijnen en/of rolluiken regelmatig openen en sluiten.

Gerelateerde berichten

Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips

De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden