Feenstra BV

Tips die je helpen bij het kiezen een rolluik

Tips die je helpen bij het kiezen een rolluik

Geplaatst op

Goede isolatie van je huis is essentieel als je wilt besparen op de energiekosten. Door bepaalde maatregelen te nemen kun je namelijk heel eenvoudig de warmte binnenhouden in de winter en juist buiten in de zomer. Een van deze maatregelen is een rolluik. Een ruimte in huis is zeer goed te isoleren met een aluminium rolluik, maar naast isolatie hebben ze nog een aantal voordelen. In dit artikel leggen we alle voordelen uit die je helpen voor een rolluik te kiezen.

1.      Beveiliging

Rolluiken zijn inbraakwerend: ze schrikken inbrekers af, omdat je ramen en deuren er hermetisch mee af kunt sluiten. Inbrekers zullen jouw huis dan sneller voorbij lopen en op zoek gaan naar een woning waar ze gemakkelijker binnen kunnen komen.

2.      Brandwerend

Aluminium rolluiken werken al brandvertragend, maar er bestaan ook speciale rolluiken tegen branden. Deze rolluiken worden bijvoorbeeld veel toegepast bij juweliers, banken en musea.

3.      Licht- en geluidwerend

Met een rolluik voor een raam of deur creëer je totale duisternis in je woning of pand. Daarnaast helpt het ook om geluiden en lawaai te verminderen: ideaal voor mensen die nachtdiensten draaien en overdag willen slapen.

Automatisch en handmatig

Wat we steeds meer zien zijn rolluiken die met een afstandsbediening te bedienen zijn. Vanuit huis laat je dan heel eenvoudig, automatisch je rolluiken zakken of oprollen. Een elektronische rolluik is echter wel wat duurder in aanschaf dan een handmatige rolluik. Als je de kosten zo laag mogelijk wilt houden dan kun je wellicht beter voor een handmatige variant kiezen. Handmatige rolluiken worden eenvoudig bediend met riem of bandroller.

Denk na over de toepassing

De toepassing van het rolluik is cruciaal in de keuze voor een bepaald type. Een inbraakwerend, aluminium rolluik dat handmatig bediend moet worden is bijvoorbeeld beter in een grote stad met meer criminaliteit, dan in een klein dorp. Volgens de cijfers van het CBS is er in 2017 namelijk ca. 50.000 keer aangifte gedaan van een inbraak en dat was voornamelijk in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Utrecht. Waar je ook woont, het is dus altijd goed om je huis te voorzien van rolluiken in Utrecht of een van de andere plaatsen als preventie tegen inbraken.

Gerelateerde berichten

De voordelen van het huren van een stoomketel bij Scharff Techniek

In de dynamische wereld van industriële productieprocessen speelt stoomtechnologie een cruciale rol. Bedrijven staan voortdurend voor de uitdaging...

Lees meer

Van stadstuin tot groene oase: Tips voor een groener stadsleven

In een stedelijke omgeving kan het vinden van groen soms een uitdaging zijn. Toch is het mogelijk om zelfs in een stadstuin een oase van groen te...

Lees meer

Floorify versus Belakos: wat zijn de verschillen tussen deze topmerken

Bij het kiezen van de juiste vloerbedekking zijn merken als Floorify en Belakos prominente spelers in de wereld van PVC-vloeren. Terwijl Floorify...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden