Feenstra BV

Stijltips voor een bijzondere tuinafscheiding

Stijltips voor een bijzondere tuinafscheiding

Geplaatst op

Het kiezen van het juiste tuinhek kan soms een lastige klus zijn. Dit element van de tuin is beeldbepalend en zorgt voor de nodige sfeer. Daarnaast zorgt een hekwerk, als het hoog is, voor veiligheid. In deze blog willen we je graag enkele styling tips geven.

Traditionele hekken

Een traditioneel is pas echt traditioneel als het gemaakt is van duurzaam hout. Het zorgt voor een ongekende uitstraling in je tuin. Het hekwerk past precies in tuinen met een mooie grasmat en schitterende tuinen. Ze zorgen voor een mooie, landelijke uitstraling. Een traditioneel hek heeft vaak een Engelse uitstaling. Je krijgt spontaan om een kopje in de tuin te doen. Dat is supergezellig.

Eigentijdse tuinhekken

Een modern tuinhek is vaak gemaakt van staal, maar strak hout is ook een optie. Dit hout ziet er dan vaak luxe uit en heeft een rustige afwerking. Zo past het hekwerk goed in een moderne tuin met een industriële uitstraling waarin veel industrieel design te zien is, zoals staal en beton. Ook bamboe is een populair materiaal voor een tuinhek. Dat ziet er mooi oosters uit. Je maakt met bamboe snel een tuinhek voor een zentuin waarin je helemaal kunt ontspannen. Plaats er een paar boeddha’s in, een vijver met koikarpers en je bent klaar.

Metalen tuinhek

Zoek je iets dat heel bijzonder is, net even anders wat de buren hebben? Dan is het leuk om te kiezen voor een metalen hek met een bijzondere vormgeving. Zeker als je het door een lokale ambachtsman laat maken, is het een uniek werk dat voor een geheel eigen look in je tuin zorgt. Een metalen hek kan open of gesloten zin, waarbij de laatste zorgt voor een optisch grotere tuin.

Stenen in rvs-kooien

Een trend op het gebied van tuinhekken is de rvs-kooi met daarin grote keien. Zo ontstaat er een stevige wand die de tuin afgrenst van de buitenwereld. Dat zorgt voor een optimale privacy en veiligheid. Het bouwwerk is relatief eenvoudig te plaatsen, want het bestaat uit losse stenen die in een rvs-kooi gegoten worden.

Zwarte lariks schutting

Niet alle erfafscheiding is natuurlijk gemaakt van staal of ijzer. Hout is nog steeds een immens populair materiaal. Het ziet er ook zo lekker natuurlijk uit. Je hebt verschillende soorten hout, waarvan de zwarte lariks toch wel een van de mooiste is. Dit idee komt uit Japan en heeft zo’n beetje de hele westerse wereld veroverd. De zwarte kleur heeft veel temperament, diepte en past perfect in een oosterse tuin.

Rietschutting

Riet was zo’n beetje het eerste materiaal waarmee mensen gingen bouwen. Dit materiaal is ook nu nog geschikt in de moderne tuin. Door de warme kleur en de connectie met de aarde is dit precies het natuurlijke en duurzame materiaal wat we tegenwoordig goed kunnen gebruiken.

Conclusie

Er zijn verschillende soorten afscheiding voor rond je tuin, gemaakt van diverse materialen. Elke materiaal heeft z’n eigen charme en eigenschappen. Natuurlijk hangt het materiaal waarvoor je gaat voor een groot deel af van je smaak. Bedenk goed welke sfeer je in je tuin wilt. Maak een moodboard en laat je inspireren door tuindesigns van anderen. Kies dan vervolgens jouw ideale tuinafscheiding!

Gerelateerde berichten

Ontdek de veelzijdigheid van snijgereedschap

Snijgereedschap is een essentieel onderdeel van elke gereedschapskist, zowel voor professionele vakmensen als doe-het-zelvers. Van het bewerken van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden