Jaarlijks zijn er behoorlijk wat veiligheidsproblemen met Nederlandse huizen. Het zorgt voor een boel stress en het is ronduit traumatisch om thuis te komen of in de ochtend beneden en de hele zaak is een ravage. Natuurlijk is het dan wel belangrijk te weten wat je allemaal kunt om deze problemen te voorkomen. Dat zou de basis moeten zijn. Gelukkig zijn er experts die je kunnen helpen. Slotenmaker Almere helpt je graag verder met diverse oplossingen. We nemen ze met je door in deze blog. 

Verouderde sloten 

Het is niet gek te veronderstellen dat er meerdere jaren overheen kunnen gaan, maar dat sloten op een gegeven moment op zijn. Dat betekent dat er naar zoveel tijd een keuring moet komen van je sloten. Een slotenmaker kan het voor je doen. Dan komen ze langs voor een inbraakpreventie check. Dat wil zeggen dat ze gaan kijken of de sloten wel voldoen aan de eigentijdse veiligheidscriteria. Oude sloten zijn gemakkelijker te openen door inbrekers. Dan boren ze het slot kapot. Dat willen we natuurlijk niet. Nieuwe sloten die een politiekeurmerk hebben, zullen je zeker niet teleurstellen op het gebied van veiligheid. Dat slaapt een stuk lekkerder. 

Je een val besparen

Natuurlijk is het ook mogelijk om je veiligheid op een meer indirecte te waarborgen. Door je namelijk een val uit de dakgoot te besparen of snijplekken door het intikken van een raam. Als je jezelf buitengesloten hebt, dan is het fijn dat een slotenmaker je deur kan openen zonder problemen. Dat is echt een stuk veiliger dan het klimmen en breken dat je anders moet doen wanneer je je huis niet in kan. Wel altijd even goed om van te voren af te spreken wat het tarief gaat worden. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. 

Bonus tip: er zijn ook slotenmakers die je prima kunnen helpen met het openen van je auto wanneer je daar niet in kan.