Feenstra BV

Slijtvaste vloer kiezen: laminaat, pvc of een gietvloer?

Slijtvaste vloer kiezen: laminaat, pvc of een gietvloer?

Geplaatst op

Als je een slijtvaste vloer zoekt, dan zijn er diverse keuzes mogelijk. In dit blogbericht hebben we er drie voor je uitgelicht; de laminaatvloer, pvc vloer of gietvloer. Wat is een goede keuze? Dit hangt af van meerdere factoren.

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is over het algemeen voorzien van een mooi houtpatroon en is verkrijgbaar in iedere wenselijke kleur. In laminaat wordt soms ook reliëf aangebracht, waardoor het bijna niet van een echte houtvloer te onderscheiden is. Afhankelijk van de kwaliteit is een laminaatvloer al best wel slijtvast.

Ben je opzoek naar het goedkoopste alternatief, dan heb je een laminaatvloer van wat mindere kwaliteit. Deze kunnen echter ook jaren meegaan, afhankelijk van het gebruik. Trek bijvoorbeeld je schoenen op de mat uit en gebruik viltjes onder tafels, stoelen en kasten, een goedkope vloer gaat dan ook jaren mee.

PVC vloer

Een vloer van PVC is flexibel. Hierdoor kun je deze vloer eenvoudig zelf leggen. De PVC stroken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en patronen, hierdoor ben je ook volledig vrij in de keuze voor stijl en vorm.

De prijzen van een PVC vloer beginnen wat hoger dan bij een laminaatvloer. Hiervoor heb je echter een meer slijtvaste ondergrond, welke ook eenvoudig met water schoon te houden is.

Je kunt ook eenvoudig een klein stukje van deze ondergrond vervangen. Als een vloerdeel versleten of kapot is gegaan, dan snijdt je deze er eenvoudig tussenuit en plaats je eenvoudig een nieuwe strook. Bij normaal gebruik kun je 20 tot 30 jaar met deze vloer doen.

Gietvloer

Een gietvloer wordt bijzonder hard en massief. Dit maakt een gietvloer uitermate geschikt voor bijvoorbeeld kantoorpanden en garages. Je kunt ook in huis gietvloeren laten plaatsen, bijvoorbeeld in de woonkamer.

Een gietvloer is uitermate brandveilig en geeft relatief veel warmte door van de vloerverwarming. Je zult ook niet snel krassen zien van tafels, stoelen of andere meubels. Je zult merken dat deze vloer niet snel stuk zal gaan.

De kosten van een gietvloer zijn dermate hoog dat dit over het algemeen minder aantrekkelijk is dan bijvoorbeeld een PVC vloer of een laminaatvloer van hoogwaardige kwaliteit.

Voordelig een goede vloer kopen

Wil je een slijtvaste en onderhoudsvriendelijke vloer voor relatief weinig geld, dan kun je het best een pvc vloer kopen. Speelt geld geen rol dan is een giedvloer mogelijk iets voor jou.

Gerelateerde berichten

Houten plinten kopen

Waarom kiezen voor houten plinten? Houten plinten zijn een populaire keuze onder huiseigenaren die op zoek zijn naar een manier om hun interieur een...

Lees meer

De voordelen van het huren van een stoomketel bij Scharff Techniek

In de dynamische wereld van industriële productieprocessen speelt stoomtechnologie een cruciale rol. Bedrijven staan voortdurend voor de uitdaging...

Lees meer

Van stadstuin tot groene oase: Tips voor een groener stadsleven

In een stedelijke omgeving kan het vinden van groen soms een uitdaging zijn. Toch is het mogelijk om zelfs in een stadstuin een oase van groen te...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden