Feenstra BV

Problemen met kalkaanslag in je woning

Problemen met kalkaanslag in je woning

Geplaatst op

Heb je last van een vieze aanslag in de badkamer en in de gootsteen? Start dan niet direct met verbouwen, want de kans is groot dat het kalkaanslag betreft. Deze witte aanslag ontstaat door kalk in het water. Zou je de ruimtes met kalkaanslag onder handen nemen, is het waarschijnlijk zo weer terug. De aanslag kun je bovendien relatief eenvoudig verwijderen, bijvoorbeeld met azijn. Alleen wat kun je nu doen om de hoeveelheid kalk in het leidingwater te verminderen? Je kunt hiervoor een waterontharder kopen!

Wat doet een waterontharder?

Een waterontharder is een systeem dat gemaakt is om hard water tegen te gaan. Het systeem zuivert het water dus. Dat kan op verschillende manieren gebeuren. Zo heb je een waterontharder die door middel van ionenuitwisseling werkt. Wanneer je gebruik maakt van zo’n ontharder, dan heeft de ontharder een zoutreservoir. Eens in de zoveel tijd zul je dit reservoir ook moeten bijvullen met zout. Er zijn ook ontharders die het water filteren met een membraan. In dat geval wordt niet alleen kalk gefilterd, maar worden ook mineralen en zout uit het water gefilterd. Deze systemen hebben iets meer onderhoud nodig en kunnen minder grote hoeveelheden water filteren.

Je kunt tot slot ook nog voor een magnetische waterontharder gaan. Je hoeft dan helemaal geen zout bij te vullen en dit systeem is ook makkelijk te plaatsen.

Een waterontharder komt met veel voordelen

Een waterontharder heeft verschillende grote voordelen. Om te beginnen heb je dus geen kalkaanslag meer in huis. De badkamer ziet er hierdoor een stuk schoner uit en mogelijk hoef je zelfs niet meer te verbouwen. Daarnaast is de waterontharder ook goed voor de levensduur van verschillende huishoudelijke apparaten, waaronder het koffieapparaat en de vaatwasser. Ook die apparaten maken namelijk gebruik van water en kunnen dus eerder achteruitgaan wanneer er sprake is van erg hard water.

Het kopen van een waterontharder

Wil je een waterontharder kopen, dan is het belangrijk dat je goed weet welk systeem je precies wilt. De meeste mensen kiezen voor de waterontharder met zoutreservoir. Dat is ook een van de betere waterontharders voor consumenten. Er zijn overigens ook waterontharders die met magneten werken. De werking van deze systemen is echter nog nooit bewezen. Daarom is het vooralsnog in ieder geval een beter idee om voor waterontharders met een zoutreservoir te kiezen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden