Feenstra BV

Pootjes maken voor je meubels

Pootjes maken voor je meubels

Geplaatst op

Veel meubels komen rechtstreeks bij de Ikea vandaan. Hierdoor ogen deze vaak een beetje ‘saai’ en geven ze je woonkamer een doorsnee uitstraling. Als je iets bijzonders wil om te plaatsen in je woonkamer kun je er zelf een artistieke twist geven aan je meubels. Een voorbeeld is het toevoegen van unieke pootjes aan je meubels. In deze blog geef ik een aantal leuke voorbeelden van materialen die je kunt gebruiken om poten van te maken.

Bowling kegels

Sommige houten voorwerpen hebben van zichzelf de vorm en de grootte van een meubelpoot. Bowlingkegels kunnen omgevormd worden tot stukken hout die perfect functioneren als ondersteuning van meubelstukken. Ook de zijkanten van houten pallets zijn goede materialen om poten van te maken. Even schuren, lakken en eventueel verven en je hebt sterke en mooie salontafelpoten!

Opbergbakken

Kratten en andere bakken kunnen naast opbergruimte ook functioneren als benen van een meubelstuk, bijvoorbeeld van een bureau of een tafel. Stapel de kratten op tot je de juiste hoogte hebt en dek deze af met een plank. Naast dat het erg functioneel is geeft dit je kamer een te gekke retro-feeling.

Metaal

Voor meubels waar grote druk op komt te liggen zoals een bankstel is metaal het juiste voorwerp om te gebruiken. Het glimmende materiaal kan uit diverse oude voorwerpen gehaald worden, zoals oude koelkasten of vriezers. Neem eens een kijkje bij het grof vuil. Een voordeel van metaal is dat dit amper kan beschadigen en enorm sterk is. Bovendien blijft het erg lang mooi.

Naast de bovengenoemde materialen zijn er nog honderden voorwerpen die je kunt gebruiken om je meubels te ondersteunen. Neem eens een kijkje in de kringloop of op zolder. Belangrijk is dat het materiaal stevig is en dat je er genoeg van hebt om 4 gelijke stukken van te maken. Een zwakke of gammele bank is onprettig en helemaal niet fijn wanneer deze omvalt. Heel veel succes met de zoektocht naar het juiste materiaal!

Gerelateerde berichten

Houten plinten kopen

Waarom kiezen voor houten plinten? Houten plinten zijn een populaire keuze onder huiseigenaren die op zoek zijn naar een manier om hun interieur een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden