Feenstra BV

Plafond verven: De gewenste kleur in 5 stappen

Plafond verven: De gewenste kleur in 5 stappen

Geplaatst op

Bij het bouwen of opknappen van een huis stuit je vroeg of laat op een ogenschijnlijke lastige bezigheid: het plafond verven. Omdat deze klus niet altijd soepel verloopt helpen wij je hier graag een handje mee. Voor hoge plafonds is het handig om eerst een steiger aan te schaffen voordat je begint. Vervolgens doorloop je de volgende stappen:

1.      Schoonmaken

Om te beginnen is het belangrijk om je plafond schoon te maken. Verwijder eerst het stof met een borstel of een stofzuiger. Vervolgens ontdoe je het plafond van vet met een oplossing van ammonia. Wanneer het plafond eerst niet stofvrij gemaakt wordt loop je het risico om het vuil er permanent in te wrijven.

2.      Afplakken

Om te voorkomen dat het verf naast de gewenste plekken ook op ongewenste plekken terecht komt plak je alles af met tape. Door tape secuur te plakken voorkom je dat je scheve lijnen verft. De makkelijkste manier om een rechte lijn te plakken is door het gebruik van lange stukken tape.

3.      Naden wegwerken

Muren met groeven en naden zijn lastig egaal te verven. Het is uiteraard mogelijk, maar je kunt er ook voor kiezen de groeven en naden met acryllaatkit weg te werken. Het kitten is snel gedaan en je kan direct door met verven.

4.      Schilderen

Een handige tip voordat je begint met verven: neem nooit te veel verf op je roller. Hiermee voorkom je dat alles naar beneden valt en jij het slachtoffer van je eigen werkzaamheden wordt. Om strepen te voorkomen schilder je eerst de randen en hoeken met een borstel en een kleine roller. Vervolgens ga je verder met een grote roller om de rest van het plafond te verven. Zorg dat de banen overlappen en trek naast horizontale banen ook verticale banen.

5.      Tape weghalen

Als het plafond de gewenste kleur heeft kun je de tape verwijderen. Het beste is om dit direct te doen. Het tape is namelijk makkelijker weg te halen wanneer de verf nog nat is. Nu is het afwachten tot de verf droog is. Als je plafond nog niet de gewenste kleur is herhaal je de bovengenoemde stappen. Veel verfplezier toegewenst.

Gerelateerde berichten

Ontdek de veelzijdigheid van snijgereedschap

Snijgereedschap is een essentieel onderdeel van elke gereedschapskist, zowel voor professionele vakmensen als doe-het-zelvers. Van het bewerken van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden