In de hete zomermaanden houdt zonwering de zon tegen en beschermt het je huis tegen de warmte die deze met zich mee brengt. In de winter kunnen gordijnen de laagstaande zon tegenhouden, zodat deze niet heel de dag in je gezicht schijnt. Daarnaast kan binnenzonwering ook zorgen voor een extra privacy in huis. Wanneer je namelijk je plissé gordijnen dicht doet, kunnen er geen vreemden meer naar binnen kijken. In dit blog bericht willen we je dan ook meer vertellen over de voordelen van het laten plaatsen van raambekleding en binnenzonwering.

Gordijnen plaatsen als raambekleding in huis

Gordijnen zijn uiteraard een bekend fenomeen om ramen mee te bekleden. Het is dan ook een klassieke en veel voorkomende vorm van zonwering. Plisse gordijnen kunnen dan ook een grote sfeer en warme decoratie aan je interieur toevoegen. Er zijn dan ook veel. verschillende soorten gordijnen. Zo heb je transparante gordijnen, gordijnen die een klein beetje licht door laten, of gordijnen die helemaal afsluiten. Ieder gordijn heeft dan ook zijn eigen voordeel of eigen sfeercreatie. Kies je bijvoorbeeld voor plisse gordijnen? Dan kun je het gehele raam bedekken in de gesloten toestand. Deze dupli gordijnen kenmerken zichzelf doordat ze weinig ruimte in beslag nemen en erg mooi kunnen staan in veel verschillende interieur stijlen. Je kunt dupli gordijnen dan ook gemakkelijk combineren met andere soorten zonwering!

Groene Blad Plant Tegen Witte Jaloezieën

Raambekleding dat zorgt voor isolatie

Het gebruiken van zonwering zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van een forse besparing op de energiekosten. Wanneer je namelijk in de zomer de zon buiten de deur houdt, blijft de temperatuur in huis lager. Dit zorgt er dan direct voor dat de airco minder aan hoeft en je dus energie bespaart. Daarnaast helpt het in de winter ook om de warmte binnen te houden, doordat het een extra barrière geeft voor de warmte om door heen te gaan. Zeker met bijvoorbeeld een binnenzonwering of rolluiken zul je dit effect versterken. Wil jij besparen op de energierekening? Bekijk dan de mogelijkheden voor het plaatsen van zonwering!

Het interieur versterken door efficiënte zonwering te plaatsen

Niet alleen gordijnen zijn zeer geschikt als raamdecoratie, ook andere vormen van zonwering kunnen bijdragen aan de interieur van het huis. Wanneer je bijvoorbeeld een moderne stijl in huis hebt, kun je dit combineren met gordijnen die je aansluit aan domotica. Hierdoor kun je met een druk op de knop de gordijnen open of dicht laten gaan. Hierdoor heb je direct een leuke decoratie voor het raam, en verbeter je tegelijkertijd je interieur stijl. Daarnaast kun je ook gordijnen laten plaatsen om jouw ramen te accentueren. Wil je bijvoorbeeld je ramen hoger laten lijken? In dit geval kun je er voor kiezen om gordijnen te plaatsen die helemaal vanaf het plafond naar de vloer hangen. Dit geeft namelijk een vergrotend effect, waardoor het raam waar het gordijn voor hangt veel groter lijkt! Heb jij al een keuze gemaakt voor het plaatsen van raambekleding in het huis? Dit geeft je namelijk enorm veel voordelen!