Feenstra BV

Noodverlichting en deurdrangers voor jouw bedrijf

Noodverlichting en deurdrangers voor jouw bedrijf

Geplaatst op

Noodverlichting en deurdrangers voor jouw bedrijf

Wil jij jouw bedrijf veiliger maken, zodat iedereen weet wat er gebeuren moet bij brand of wanneer de stroom uitvalt? Dan is noodverlichting een heel goed idee. Op die manier behoud je de verlichting en weet je personeel direct welke kant ze op moeten om veilig te zijn. Een deurdranger zorgt er op zijn beurt voor dat deuren niet keihard dicht worden geslagen. Ook dit zorgt voor extra veiligheid, want je wilt er niet aan denken wat er kan gebeuren wanneer er iemand tussen de deur terug komt.

Wat is noodverlichting precies?

Noodverlichting is niet meer dan een verzamelnaam voor alle functionele verlichting die aangaat op het moment dat de stroom uitvalt. Sommige verlichting brandt echter ook continu. Dit komt omdat noodverlichting, naast de 230Vac van het lichtnet, ook nog een onafhankelijke stroombron heeft. Dit is veelal een batterij, noodstroomvoeding of accu. Verlichting voor nood zorgt ervoor dat jij snel en veilig naar buiten kan wanneer er gevaar is, zoals brand. 

Verschil tussen vervangings- en noodevacuatieverlichting

Het verschil tussen deze twee vormen van verlichting is makkelijk te onderscheiden. Vervangingsverlichting brandt namelijk alleen wanneer er sprake is van stroomuitval. Deze verlichting zorgt er dus voor dat jij je werkzaamheden gewoon kan blijven doen. Noodevacuatieverlichting brandt daarentegen altijd, en zorgt ervoor personen in een bepaalde ruimte zo snel en veilig mogelijk naar buiten te krijgen.  

Deurdrangers voor je bedrijf

Een deurdranger, of deursluiter, zorgt ervoor dat de deur vertraagd wordt wanneer hij dicht gaat. Zo voorkom je dat een deur heel snel dichtvalt. In de dranger bevindt zich een sterke veer die wordt opgespannen op het moment dat de deur opengaat en weer dicht trekt. Daarnaast bevinden zich in de dranger ook verschillende oliereservoirs die door de dranger heen worden gepompt op het moment dat de deur open- en dichtgaat. Hierdoor ontstaat er weerstand, wat er voor zorgt dat de deur langzaam dichtgaat. Er zijn verschillende deurdrangers te koop. Zo kun je ze kopen met een glijarm, een schaarm of met een parallelarm. 

Gerelateerde berichten

Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips

De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden