Het warme weer van de afgelopen periode zorgt niet alleen voor hoge temperaturen, ook de luchtkwaliteit neemt af door smogvorming. Met een luchtbehandeling systeem zorg je er niet alleen voor dat de lucht binnenskamers schoon blijft, het doet meer dan dat.

 

Het verschil tussen de kwaliteit van de lucht binnen- en buitenshuis kan enorm van elkaar verschillen. Gemiddeld kan in een gesloten omgeving de lucht twee tot vijf viezer zijn in vergelijking met de buitenlucht. In productieruimtes kan deze verhouding snel opgelopen. Luchtbehandeling is dus zowel thuis als op het werk geen overbodige luxe om een gezond binnenklimaat te creëren.

 

Geuren verwijderen

Een luchtbehandeling systeem zorgt ook voor schone lucht door allerlei geuren te verwijderen uit de lucht. Aroma’s van het eten of van de sanitaire voorzieningen verdwijnen als sneeuw voor de zon met een goede luchtreiniging. Zo geniet iedereen van de schone lucht.

 

Allergenen bestrijden

In het voorjaar beginnen veel mensen te hoesten en te niezen. Een klimaatsysteem in huis of kantoor zorgt ervoor dat allergenen gefilterd worden. Niet alleen pollen kunnen verwijderd worden, ook fijnstof kan met een luchtbehandeling worden opgevangen voordat het in een ruimte komt. Daarnaast neemt de hoeveelheid stof in een ruimte af.

 

Ziekte tegengaan

Met een flinke nies kan een zieke collega de ziektekiemen vrij snel verspreiden over een ruimte. Een systeem met een goede filtering vangt ook schadelijke bacteriën op en zorgt letterlijk voor een gezond binnenklimaat. Een airco zou ervoor kunnen zorgen dat je sneller ziek wordt. Al is een airco een stuk makkelijker in gebruik en heb je veel sneller een gekoelde ruimte.

 

Rookfilter

Rook zorgt voor stank en voor rookdeeltjes in de lucht. Ook andere verbranding processen in een productieproces of het bewerken van voedsel kunnen bij een slechte afzuiging zorgen voor vervuiling van de lucht. Bij een goede luchtbehandeling kunnen de schadelijke stoffen direct afgevangen worden.

 

Ook bij minder hoge temperaturen is het voor de algemene gezondheid van medewerkers of bewoners bevorderlijk om een luchtbehandeling systeem te installeren. Het betaalt zich dubbel en dwars terug in een betere gezondheid en een hogere productiviteit. Ook helpt het om er een akoestisch plafond bij te hebben Dit zorgt ervoor dat de ruimte niet zo gehorig is.