Feenstra BV

Last van woelratten of mollen?

Last van woelratten of mollen?

Geplaatst op

Woelratten en mollen zijn ontzettend vervelend beesten. Ze zorgen ervoor dat je gazon, je planten en je bomen doodgaan en zijn daarnaast ook nog eens lastig te vangen. Maar, gelukkig zijn daar verschillende oplossingen voor. Op de website van melkbusshop.nl vind je verschillende producten om ineens af te zijn van die woelratten of mollen, zodat je planten en bomen weer veilig kunnen groeien.

Woelratten bestrijden

Op het moment dat je doorhebt dat er een woelrat, of meerdere woelratten, in je tuin zit, doe je er goed aan direct actie te ondernemen. Voordat je het weet is je tuin een grote bende en zijn alle planten en bomen kapot geknaagd. Voor het bestrijden van deze beesten zijn verschillende opties mogelijk. De meest effectieve manier is het gebruik van een klem, want hiermee ben je definitief van de woelratten af. Zoek je echter een diervriendelijke manier, dan is dit geen optie. In dat geval zou je kunnen kiezen voor bijvoorbeeld het verjagen van het dier door middel van een ultrasone verjager, een hekwerk te plaatsen of de woelrat te bestrijden met behulp van gaas. 

Mollen verwijderen

Ook voor het verwijderen van mollen zijn er verschillende mogelijkheden. Ook hierbij geldt, wil je er direct en definitief vanaf zijn? Dan koop je het beste een mollenklem. Er zijn verschillende mollenklem te koop via de website, maar allemaal hebben ze dezelfde handleiding. Je plaatst de mollenklem bij een mollengang en controleert deze vervolgens elke dag. Heb je na vier dagen nog geen mol gevangen? Dan staat de klem waarschijnlijk bij een gang die niet meer wordt gebruikt. In dat geval moet je hem dus verplaatsen. Heb je wel een mol gevangen? Haal de mol dan weg, maar laat de klem nog een paar weken staan. Zo worden ook eventuele nieuwe mollen direct gevangen. 

Diervriendelijke manier

Zorg je er liever op een diervriendelijke manier voor dat je geen last meer hebt van mollen? Dan kun je ook overwegen mollen carbid aan te schaffen. Dit zijn kleine brokjes carbid die in de molshopen gestrooid dienen te worden. vervolgens wordt hier water overheen gegoten zodat er acetyleengas vrijkomt. Dit stinkt ontzettend en doordat de mollen hier niet dol op zijn, kiezen ze ervoor direct te vertrekken.  

Gerelateerde berichten

Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips

De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden