Feenstra BV

Laser meter kopen? Hier moet je op letten

Laser meter kopen? Hier moet je op letten

Geplaatst op

Je doet vaak klussen waarbij je de afstand moet meten en nu zou je graag de afstand meten met een afstandmeter. Met dit apparaat kun je snel en eenvoudig verschillende afstanden berekenen. Alleen waar moet je eigenlijk op letten bij de aankoop van een laser meter? In dit artikel lees je hier meer over.

Zichtbaarheidsbereik

Een belangrijk punt waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een laser meter is het zichtbaarheidsbereik. Dit bereik is de afstand waarop je de laser nog met het blote oog kan zien en staat gelijk aan de werkoppervlaktes waar je mee kunt werken. Wil je voornamelijk binnenshuis klussen doen? Dan is een zichtbaarheidsbereik van ongeveer 15 meter wel voldoende. De meeste laser meters hebben dit bereik wel. Als je echter vaak buiten werkt op grotere klussen, is dit vaak te weinig. Dan zal je dus op zoek moeten gaan naar een laser meter met een groter bereik.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/photos/gereedschap-werk-bank-hamer-tangen-384740/

Nauwkeurigheid

Natuurlijk wil je de afstanden graag zo nauwkeurig mogelijk kunnen meten. Met een laser meter gaat dat vaak sowieso al nauwkeuriger dan met een meetlint of waterpas. De nauwkeurigheid van verschillende laser meters is vaak echter niet gelijk. Op de verpakking kun je vaak zien staan wat de nauwkeurigheidswaardering in millimeter is. Kies altijd voor een lasermeter met een zo hoog mogelijke nauwkeurig oftewel een zo klein mogelijke nauwkeurigheidswaardering.

IP

Nog een ander belangrijk punt om op te letten bij het kopen van een lasermeter is de zogenaamde IP. Dit is een afkorting van ‘Ingress protection’. Het staat voor de kwaliteit van de sluiting van het product. Als het product beter sluit, kan er minder vuil, water en andere troep in terecht komen. De laseer meter kan dan minder snel beschadigd raken en heeft dus een langere levensduur. De IP waardering bestaat uit twee verschillende cijfers. Het eerste cijfer staat voor de afmetingen van objecten die naar binnen komen en het tweede cijfer voor de mate waarin het product zichzelf tegen vocht beschermt.

Gerelateerde berichten

Ontdek de veelzijdigheid van snijgereedschap

Snijgereedschap is een essentieel onderdeel van elke gereedschapskist, zowel voor professionele vakmensen als doe-het-zelvers. Van het bewerken van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden