Feenstra BV

Kan je beter je dak of je zoldervloer isoleren?

Kan je beter je dak of je zoldervloer isoleren?

Geplaatst op

Met het oog op duurzaamheid en een lagere energierekening kiezen steeds meer mensen ervoor om hun woning te laten isoleren. Een veel gekozen manier van isoleren is de bovenkant van je woning. Dit kan door dakisolatie, maar ook door het isoleren van je zoldervloer. Welke van de twee de beste keuze is, is afhankelijk van je situatie. In deze blog lees je meer informatie over deze twee isolatiemethodes, zodat jij kan bepalen wat voor jou de beste optie is.

De voordelen van dakisolatie

Wanneer je je zolder gebruikt als woonruimte (bijvoorbeeld wanneer zich er een slaapkamer bevindt, is het een goed idee om het dak te isoleren. De warmte blijft dan ook binnen de zolderverdieping, waardoor de temperatuur daar ook prettig zal blijven. Daarnaast kan je er een heleboel geld mee besparen.

De voordelen van zoldervloerisolatie

Wanneer je je zolder niet vaak betreed, is het de beste optie om je zoldervloer te isoleren. Het grote voordeel hiervan is namelijk dat het een stuk goedkoper is dan het isoleren van je dak. Dat komt omdat de zoldervloer een kleinere oppervlakte is dan het dak, waardoor er minder isolatiemateriaal nodig is, waardoor de aanschafkosten dus een stuk lager liggen. Daarnaast is de klus minder arbeidsintensief, en liggen de montagekosten vaak dus ook een stuk lager. Daarnaast is de kostenbesparing een stuk groter ten opzichte van dakisolatie, omdat er geen warmte verloren gaat via de zolder. Ook is het aantal vierkante meters wat verwarmt wordt een stuk kleiner. 

Dak én zoldervloer isoleren

Ten slotte kan je er natuurlijk ook voor kiezen om je zowel je dak- als zoldervloerisolatie aan te laten brengen. Op deze manier blijft de warmte nóg beter in je woning. Ook is het isoleren van beide een verstandig idee wanneer je een gehorige woning hebt, aangezien veel typen isolatiemateriaal naast thermische ook akoestische isolatie bieden.

Gerelateerde berichten

Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips

De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden