Feenstra BV

Impact van een vloer op je gezondheid

Impact van een vloer op je gezondheid

Geplaatst op

Als we een vloer kiezen, letten we vooral op het esthetische daarna komt het praktische en verder denken we vaak niet na wat voor impact een vloer kan hebben op onze gezondheid. Zo heeft een vloer een impact op de binnenlucht en zo direct een impact op onze gezondheid.

We brengen de meeste tijd binnen door. De kwaliteit van de binnenlucht is dus van uiterst belang. De kwaliteit van de binnenlucht wordt door verschillende factoren bepaalt. Zo speelt de aanwezigheid van anderen een rol, koken, verwarmen en roken, maar ook de kwaliteit van de bouwmaterialen, verf, vloerbekleding en meubels. Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar de samenstelling van vloeren heeft een grote impact op onze gezondheid.

De gietvloer biedt verschillende gezondheidsvoordelen:

  1. De gietvloer heeft geen groeven of scheurtjes waar er zich huisstofmijt kan ophopen.  Deze beestjes zitten overal in je huis en vooral in vloerbekleding. Als je een vloer hebt met groeven kunnen de beestjes zich hier ook in ophopen. Bij een gietvloer is dit niet het geval. De vloer is helemaal naadloos waardoor deze beestjes zich niet kunnen ophopen.
  2. We moeten ook aan het milieu denken. De gietvloer wordt vaak van plantaardige oliën gemaakt waardoor de vloer goed voor het milieu is.
  3. De gietvloer is een naadloze vloer waardoor de vloer ook geen stof bijhoudt en waterafstotend is. Er kunnen geen vreemde en vieze stoffen in de grond trekken waardoor de vloer altijd proper en hygiënisch blijft.

De gietvloer zorgt voor een betere binnenlucht en is ook nog goed voor het milieu!

Gerelateerde berichten

Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips

De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden