Feenstra BV

Hoe werkt een ultrasoon reiniger?

Hoe werkt een ultrasoon reiniger?

Geplaatst op

Ultrasoon reinigen is één van de meest effectieve vormen voor het reinigen van van alles en nog wat. Maar hoe werkt een ultrasoon reiniger nu precies? En zijn er ook voordelen en nadelen aan het gebruik van een ultrasoon reiniger? We kunnen ons voorstellen dat dit vragen zijn waar je mee zit. In dit artikel geven we graag antwoord op deze vragen. 

Hoe werkt ultrasoon reinigen 

Bij ultrasoon reinigen wordt een te reinigen voorwerp in een ultrasoon bad geplaatst. In dit bad zit een reinigingsvloeistof. De ultrasoon reiniger creërt geluidsgolven in een geluidsgolf geleidend medium, bijvoorbeeld water en reinigingsvloeistof. Door deze geluidsgolven razendsnel te creëren ontstaan er allemaal hele kleine luchtbelletjes. Door de daarop volgende geluidsgolven klappen deze miniscule luchtbelletjes. Het gevolg hiervan is dat er allemaal hele kleine implosies ontstaan in het reinigingsmiddel. 

Deze kleine implosies zorgen ervoor dat het water of de reinigingsvloeistof zich gaan verplaatsen in het bad. Dit gaat allemaal enorm snel en hierdoor vindt er veel verplaatsing van vloeistof plaats op hoog tempo. Hierdoor wordt het te reinigen product uiterst effectief in elk hoekje en elk gaatje gereingd door de vloeistof. 

De voordelen van ultrasoon reinigen 

Je kunt natuurlijk gelijk een ultrasoon reiniger kopen. Maar misschien is het ook wel handig om even de voordelen van een ultrasoon reiniger voor je op een rijtje te zetten: 

  • Bij het juiste gebruik van een ultrasoon reiniger zullen er nooit beschadigingen ontstaan aan je product. Het reinigen vindt plaats met pure vloeistof en geen materiaal wat krassen zou kunnen veroorzaken 
  • Een goede ultrasoon reiniger kan in vijf tot tien minuten een product volledig reinigen. Vele malen sneller dan handmatig elk hoekje en gaatje moeten schoonmaken. 
  • Omdat er vloeistof gebruikt wordt, wordt echt elk hoekje en gaatje bereikt. Je hoeft je hierdoor niet druk te maken over het missen van een bepaald hoekje. 

Nadelen ultrasoon reinigen 

Er kleven echter ook een aantal kleine nadelen aan ultrasoon reinigen. De belangrijkste is dat producten die je ultrasoon reinigt goed afgespoeld moet worden met stromend water. Daarna moet goed gedroogd worden omdat anders soms roest kan ontstaan. Vooral dit drogen kan lastig zijn bij voorwerpen waar sommige hoekjes lastig te bereiken zijn. 

Gerelateerde berichten

Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips

De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden