Feenstra BV

Hoe werkt een hoogwerker?

Hoe werkt een hoogwerker?

Geplaatst op

In deze blog onderzoeken we de werking van hydraulische hoogwerkers; hoe ze werken en waarom ze een kosteneffectief, betrouwbaar alternatief zijn voor andere vormen van hijskracht.

Zoals bij elk type lift moeten hydraulisch gestuurde hoogwerkers regelmatig worden onderhouden om er zeker van te zijn dat ze betrouwbaar en effectief werken. Olie is een belangrijk onderdeel van de hydraulische installatie, omdat deze vanuit een speciaal gebouwd oliereservoir door een hydraulische cilinder wordt gepompt om de zuiger te bedienen, die op zijn beurt de lift aandrijft. Oliekwaliteit is voor deze werking van essentieel belang en het wordt aanbevolen om regelmatig te controleren met regelmatige onderhoudsintervallen.

De belangrijkste onderdelen, namelijk de pomp en het oliereservoir, bevinden zich vaak in een machineruimte, die zich vaak in de nabijheid van de lift zelf bevindt. Dit maakt het voor elke onderhoudsmonteur eenvoudig toegankelijk om te controleren of de hijsinstallatie en de onderdelen ervan correct werken.

Bediening van de hoogwerker

Om de hoogwerker correct te laten werken, moet de hefzuiger, die zich onder het hefsysteem zelf bevindt en de beweging ervan controleert, zich in overeenstemming brengen met de olie die in de cilinder wordt gepompt en die de zuiger zelf bedient. Om de lift te laten stijgen, moet de pompklep in de gesloten stand staan, waardoor de olie uit het reservoir in de cilinder wordt gedrukt. De effecten van de zwaartekracht spelen dan een rol en de zuiger wordt omhoog geduwd, waardoor de lift in het proces omhoog gaat. Om de lift te laten zakken vindt het tegenovergestelde plaats, waarbij de pompklep wordt geopend en de olie weer in het oliereservoir wordt gelost, waardoor de zuiger, en de lift op zijn beurt, kan zakken.

Voordelen van het gebruik van hydraulische liften

Het gebruik van een hydraulische lift zal goedkoper uitpakken dan het equivalent op basis van tractie, omdat er minder componenten worden gebruikt. Er zijn geen kabels die samen met andere onderdelen van machines die zich gewoonlijk boven de liftschacht zelf bevinden, moeten worden aangelegd. Dit maakt het in het algemeen een kosteneffectieve oplossing als iemand een krap budget wil halen.

Gerelateerde berichten

Ontdek de veelzijdigheid van snijgereedschap

Snijgereedschap is een essentieel onderdeel van elke gereedschapskist, zowel voor professionele vakmensen als doe-het-zelvers. Van het bewerken van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden