Feenstra BV

Hoe kan je je IP-adres van huis afschermen?

Hoe kan je je IP-adres van huis afschermen?

Geplaatst op

Er zijn weinig mensen die tegenwoordig helemaal geen gebruik maken van het internet. Als iemand zelf geen gebruik maakt van het internet zal diegene een hoop zaken missen die de meeste mensen wel meekrijgen, maar het offline zijn heeft ook voordelen. Het is tegenwoordig lastig om je gegevens veilig te houden. Mensen zijn constant op zoek naar manieren om hun computer en gegevens beter te beveiligen.

Een IP-adres

Iedere computer heeft een eigen code of adres. Dit wordt ook wel het IP-adres genoemd. Het is voor sommige mensen echter niet fijn als iedereen zomaar hun IP kan zien. Het is bijvoorbeeld voor criminelen in sommige gevallen mogelijk om dit adres te misbruiken om fraude te plegen. Dat dit gebeurt wordt bij steeds meer mensen bekend, maar het is voor veel mensen lastig om te zeggen wat ze hieraan kunnen doen. Vooral mensen die niet zo veel kennis hebben over computers vinden dit erg moeilijk en zijn daarom vaak geneigd om niets te doen in de hoop dat hun gegevens veilig zijn. Het is echter vrij eenvoudig om je IP-adres te beschermen. Dit kun je namelijk doen met een VPN oftewel een Virtual Private Network.

Een VPN gebruiken

Het is verstandig om een VPN te gebruiken zodat niet iedereen zomaar je IP-adres kan zien. Een VPN zorgt ervoor dat je computer als het ware incognito gaat. Het is met een VPN namelijk zelf mogelijk om in te stellen uit welk land het nieuwe IP-adres wat je gebruikt afkomstig moet zijn. Dat kan naast het afschermen van je eigen IP-adres ook erg handig zijn voor het kijken van films en series die niet beschikbaar zijn in het land waar je op dit moment bent. Dit is voor veel mensen een reden om een VPN te gebruiken.

Gerelateerde berichten

Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips

De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden