Feenstra BV

Hoe kan je je gevel goed onderhouden?

Hoe kan je je gevel goed onderhouden?

Geplaatst op

De gevel van een woning of bedrijfspand moet natuurlijk goed onderhouden worden. Het is het eerste wat je ziet als je thuiskomt, of het eerste wat je klanten zien als ze bij je pand aankomen. En daarom is het belangrijk dat de gevel in goede staat wordt gehouden, omdat een eerste indruk altijd belangrijk is – ook als is het een indruk van je eigen huis. Maar hoe doe je aan goed gevel onderhoud? Hoe hou je je gevel een beetje netjes? Een paar tips.

Het reinigen van de gevel
Een gevel reinigen is iets dat meerdere keren per jaar moet gebeuren en het kan op meerdere manieren gedaan worden. Vuil hoopt zich gemakkelijk op op de gevel en dat vuil kan uit allerlei hoeken komen. Door de gevel goed te reinigen, wordt al dat vuil in een keer weggespoeld en kan je er weer even tegenaan. De grondigheid waarmee je de gevel reinigt, hangt af van de hoeveelheid vuil, maar ook zeker van je gevel zelf. Hoe kwetsbaar is die gevel en welke schoonmaakmiddelen kan je gebruiken om hem goed schoon te maken? Wie te agressieve middelen gebruikt, kan de gevel meer kwaad dan goed doen en wie juist middelen gebruikt die niet heel veel impact hebben, zal zien dat iets als graffiti gewoon blijft zitten. Bekijk de verpakking dus goed voordat je overgaat tot de aanschaf; past deze reiniger bij jouw wensen?

Grondering

Grondering is een behandeling die ervoor zorgt dat de toplaag van de verf beter hecht. Dit kan bijzonder handig zijn, omdat goede gevelverf natuurlijk wel een tijdje moet kunnen blijven zitten. Grondering is hierbij de oplossing en valt behoorlijk in het ‘een goed begin is het halve werk’-straatje. Door dit goed uit te voeren, is het verven van de gevel straks een stuk eenvoudiger.

De gevel verven

Als alle voorbereidingen gedaan zijn, kan je overgaan tot het verven van de gevel. Hierbij geef je de gevel een nieuwe kleur, of zorg je ervoor dat de oude, oorspronkelijke kleur weer echt goed tot zijn recht komt. Eigenlijk maakt het niet uit welke ondergrond je hebt als gevel; overal is wel een goede verf voor te vinden. De gevel krijgt dankzij een goede verfbeurt niet alleen een fris uiterlijk, als je hem ook impregneert is hij weer beschermd tegen de elementen.

ImpregnerenHet impregneren van de gevel is een laatste, finishing touch. Hiermee zorg je ervoor dat de gevel weer uitstekend is beschermd tegen invloeden van buitenaf. De gevel is beter bestand tegen vocht en dat telt zeker mee in duurzaamheid ervan. Vocht is een echte killer en kan overal binnendringen. Door de gevel na het verven goed te impregneren, voorkom je dit probleem en hoef je niet bang te zijn dat de gevel al snel weer een beurt nodig heeft. Al met al weegt geduld en regelmatig onderhoud zwaar als het gaat om je gevel; doe je dit goed, dan kan hij jarenlang meegaan en is die eerste indruk – van jezelf of van een klant – altijd dik in orde.

Gerelateerde berichten

De voordelen van het huren van een stoomketel bij Scharff Techniek

In de dynamische wereld van industriële productieprocessen speelt stoomtechnologie een cruciale rol. Bedrijven staan voortdurend voor de uitdaging...

Lees meer

Van stadstuin tot groene oase: Tips voor een groener stadsleven

In een stedelijke omgeving kan het vinden van groen soms een uitdaging zijn. Toch is het mogelijk om zelfs in een stadstuin een oase van groen te...

Lees meer

Floorify versus Belakos: wat zijn de verschillen tussen deze topmerken

Bij het kiezen van de juiste vloerbedekking zijn merken als Floorify en Belakos prominente spelers in de wereld van PVC-vloeren. Terwijl Floorify...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden