Feenstra BV

Hoe de juiste bedrijfsdeur efficiëntie verbetert

Hoe de juiste bedrijfsdeur efficiëntie verbetert

Geplaatst op

In veel fabrieken en distributiecentra wordt zwaar geïnvesteerd in operationele en logistieke efficiëntie. Toch wordt er vaak een belangrijk onderdeel van een bedrijfsruimte over het hoofd gezien. Hoe eenvoudig en rudimentair de deuropeningen er ook uitzien, ze voeren in feite een cruciale taak uit die van invloed is op de efficiëntie van de faciliteiten. Hoe belangrijk het snel kunnen openen van een bedrijfsdeur tussen verschillende bedrijfsruimtes ook kan zijn, dit wordt vaak verwaarloosd en buiten beschouwing gelaten, tenzij er een duidelijk probleem is.

 

Waar standaard bedrijfsdeuren tekort schieten

Vanwege hun schijnbaar eenvoudige functie van omhoog en omlaag gaan, is het een gangbare opvatting dat elk standaardmodel bedrijfsdeur het werk kan doen. Elektrisch bediende deuren zijn weliswaar functioneel, maar zeer inefficiënt in het vasthouden van de energie van het gebouw. HVAC-systemen zijn één van de belangrijkste en duurste investeringen voor elk bedrijf, omdat ze de temperatuur en luchtvochtigheid reguleren. Naast winst qua energie-efficiëntie is constant onderhoud een andere kostenpost die meegenomen moet worden in de berekening.

 

Hoe snelloopdeuren efficiëntie bevorderen

In een groot bedrijf is het belangrijk dat workflowprocessen zo efficiënt mogelijk zijn. Speciale snelloopdeuren kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de operationele snelheid. Ook verlagen ze de kosten en ze zorgen voor het reguleren van de verkeersstroom in de werkomgeving. Vergeleken met een standaard elektrisch bediende deur zijn snelloopdeuren tot 10 keer sneller dan een standaard elektrisch bediende deur. De snelheid van de deur wordt van vitaal belang omdat deze geen wachtmoment vormt, waardoor de workflow zonder onderbreking kan worden voortgezet.

 

Minder luchtlekkage

De hoge snelheid van deze deuren maakt ook een betere temperatuurbeheersing mogelijk, omdat de luchtlekkage elke keer dat de deur wordt geopend, tot een minimum wordt beperkt. Dit is van cruciaal belang voor het optimaliseren van de efficiëntie van een HVAC-systeem en het verminderen van overcompensatie voor weggestroomde warme of koude lucht bij standaard elektrische deuren.

 

Snellere reset

Snelloopdeuren zijn zo ontworpen en gebouwd dat de deur minimale schade ondervinden wanneer deze worden geraakt door vorkheftrucks of andere machines. Bij een botsing kun je ze eenvoudig resetten (zonder hulp van een technisch team), zo is de deur binnen enkele seconden weer operationeel.

 

Elke werkruimte heeft een andere bedrijfsdeur nodig. Ga voor een deskundig advies in jouw omgeving naar de bedrijfsdeurenfabriek.

Gerelateerde berichten

Ontdek de veelzijdigheid van snijgereedschap

Snijgereedschap is een essentieel onderdeel van elke gereedschapskist, zowel voor professionele vakmensen als doe-het-zelvers. Van het bewerken van...

Lees meer

Houten plinten kopen

Waarom kiezen voor houten plinten? Houten plinten zijn een populaire keuze onder huiseigenaren die op zoek zijn naar een manier om hun interieur een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden