Feenstra BV

Hiervoor wordt een kantbank gebruikt

Hiervoor wordt een kantbank gebruikt

Geplaatst op

Iedereen die in een fabriek heeft gewerkt is bekend met het begrip de kantbank. Een kantbank is voor meerdere mogelijkheden heel erg handig om te gebruiken en zo zijn er veel verschillende vormen van een kantbank. Alleen wat als je niet in een van deze fabrieken hebt gewerkt, hoe weet je dan wat een kantbank doet? Dat lees je hier.

De functie van de kantbank

Als je de naam kantbank hoort en je totaal niet bekend bent met de betekenis van dit apparaat, zal je misschien denken een soort normale bank. Dat zou maar zo door je hoofd heen zijn geschoten. Dat is helemaal niet gek om te denken, het woord bank zit immers in de naam. Dit is het echter niet.

De functie van een kantbank is eigenlijk heel erg simpel. Het is een pers met een bovenmatrijs en een ondermatrijs. Een plaat die bewerkt moet worden wordt vervolgens tussen deze twee gelegd, dan wordt de plaatbewerker ingesteld op het gewilde resultaat. Vervolgens wordt de bovenmatrijs tegen de ondermatrijs geduwd, waardoor de plaat ertussen gevormd wordt.

Deze machine is speciaal om een plaat in een hoek of een speciale bocht te buigen. Dit is handig voor constructies in gekke vormen die niet zomaar gebogen kunnen worden. Ook kan de kantbank dus van één plaat een hoek maken. Op deze manier scheelt het weer heel erg veel tijd omdat je andere twee platen aan elkaar zou moeten lassen. Niet elke plaat is namelijk geschikt om te lassen waardoor het een stuk meer tijd zou kunnen kosten.

Een kantbank is dus ideaal in dit soort gevallen en zou je als bedrijf in een fabriek of voor benodigdheden zeker moeten hebben! Een kantbank te koop bij Mach4metal is bijvoorbeeld een bedrijf waarvoor je hier goed terecht kunt, dus waar wacht je nog op?

Gerelateerde berichten

Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips

De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden