Feenstra BV

Het schoonmaken van gestoffeerde meubelen

Het schoonmaken van gestoffeerde meubelen

Geplaatst op

Regelmatig stofzuigen is het gemakkelijkst om je meubels te reinigen. Maak eerst de spleten tussen de kussens schoon, bijvoorbeeld waar de armen van de bank samenkomen met de rugleuning. Neem ook de kussens eraf en stofzuig alle kanten van de kussens. Meubelen van microvezels zijn al vlekbestendig, waardoor je het grootste deel van het vuil en puin gemakkelijk los kunt borstelen. Geef het een borstelbeurt voordat je stofzuigt.

Controleer de labels voor schoonmaaktips

Als je meubels schoonmaakmiddel nodig hebben, let erop dat het spul niet te agressief is; als je meubels vragen om een reiniger op waterbasis, dan kun je dat thuis gemakkelijk maken. Raadpleeg het label op de meubel. Als je de tag niet meer hebt, raadpleeg dan een professional.

  • W betekent: Gebruik wasmiddel op waterbasis
  • S betekent: Reinigen met een watervrij product, zoals een droog reinigingsmiddel.
  • WS betekent: Zowel een reiniger op waterbasis of een watervrije reiniger is geschikt.
  • X betekent: Alleen professioneel reinigen, maar voel je vrij om te stofzuigen. Houd hier rekening mee bij de aankoop van meubilair.

Maak thuis een reiniger op waterbasis met afwasmiddel

Vul een sproeiflesje met water en voeg een paar druppels afwasmiddel toe, maar gebruik geen poeder. Een dopje witte azijn in de mix zal de geur bestrijden. Goed schudden.

Test het mengsel op een onopvallende plaats

Dompel een spons in het wasmiddelmengsel en wrijf wat op de achterkant of onderkant van de bekleding – ergens waar het niet te zien is. Veeg de vlek droog met een doek en laat het vervolgens volledig aan de lucht drogen. Als er verkleuring optreedt, gebruik dan geen wasmiddelmengsel. Overweeg in plaats daarvan de meubels professioneel te laten reinigen.

Maak vlekken vochtig met een spons

Gebruik een spons om je mengsel in de stof te wrijven en dep de bekleding droog met een doek terwijl je werkt. Laat het wasmiddel enkele minuten inwerken op vlekken of harde plekken.

Snel handelen bij morsen

De beste manier om uitgebreide reinigingssessies in de toekomst te vermijden is om snel te handelen wanneer er wordt gemorst. Pak de vlekken aan voordat ze in de stof getrokken zijn.

Gerelateerde berichten

De voordelen van het huren van een stoomketel bij Scharff Techniek

In de dynamische wereld van industriële productieprocessen speelt stoomtechnologie een cruciale rol. Bedrijven staan voortdurend voor de uitdaging...

Lees meer

Van stadstuin tot groene oase: Tips voor een groener stadsleven

In een stedelijke omgeving kan het vinden van groen soms een uitdaging zijn. Toch is het mogelijk om zelfs in een stadstuin een oase van groen te...

Lees meer

Floorify versus Belakos: wat zijn de verschillen tussen deze topmerken

Bij het kiezen van de juiste vloerbedekking zijn merken als Floorify en Belakos prominente spelers in de wereld van PVC-vloeren. Terwijl Floorify...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden