Feenstra BV

Het bouwen van een tennisbaan voor thuis

Het bouwen van een tennisbaan voor thuis

Geplaatst op

Als je van het tennisspel houdt en je hebt genoeg ruimte, waarom zou je dan geen tennis bij je thuis brengen door een tennisbaan aan te leggen? Je kan spelen wanneer je maar wilt en je nodigt familie en vrienden uit om mee te doen! Natuurlijk, er zijn een aantal overwegingen voordat je begint – je moet een begroting vaststellen, uitvinden of de ruimte die je hebt voldoende zal zijn en nog veel meer. Dit artikel zal je helpen om je door het proces te loodsen.

Controleer zonering en HOA-regels

Zonering kan van invloed zijn op het al dan niet aanleggen van een tennisbaan. Als het niet helemaal verboden is, kan het zijn dat je beperkt bent tot een specifieke ondergrond als gevolg van wetten in je omgeving. Dit type beperking is om afspoeling en erosie te voorkomen. Sommige gebieden staan alleen grastennisbanen toe, ook al is dit type tennisbaan tegenwoordig zeer ongebruikelijk.

Meet de ruimte

Zorg ervoor dat je precies weet waar de onroerend goed lijn is, en begin met het meten van de ruimte die je nodig hebt voor een tennisbaan. Vergelijk de afmetingen van een tennisbaan met de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt om op je erf te werken. Als je woning lay-out het mogelijk maakt is het het beste dat de tennisbaan loopt van noord naar zuid.

Zorg ook voor wat ruimte rond de baan. Afhankelijk van functies zoals hoogte en regenval, kan het nodig zijn om het omringende land net genoeg te verlagen voor drainage.

Kies het oppervlaktemateriaal

Het oppervlak van de tennisbaan dat je kiest, heeft effecten op lange termijn, omdat sommige oppervlakken veel meer onderhoud vereisen dan andere en de kosten zijn ook een enorme factor voor zowel onderhoud als installatie. Verschillende soorten banen spelen ook anders. Zoals eerder gezegd kan het zijn dat je beperkt bent tot een bepaald type tennisbaan door de regelgeving in je omgeving.

Gerelateerde berichten

Ontdek de veelzijdigheid van snijgereedschap

Snijgereedschap is een essentieel onderdeel van elke gereedschapskist, zowel voor professionele vakmensen als doe-het-zelvers. Van het bewerken van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden