Er zijn heel veel dingen die je kunt doen om een aansprekend tuindesign te maken. Uit onderzoek is gebleken dat gasten het erg kunnen waarderen wanneer het design van een ruimte duidelijk met zorg ontworpen is. En dan maakt het niet uit of het gaat om een buiten- of binnenruimte. Vandaag willen we je graag een aantal tips meegeven waarmee het gemakkelijk wordt om een gaaf tuindesign van de grond te brengen. 

“Met douglas balken kun je heel gemakkelijk een gave tuin maken’’

Eenvoudig tuindesign met veel gebruiksgemak

Met al die tuindesigns waarin beton een belangrijke rol speelt zou je bijna vergeten dat er ook nog zoiets is als het natuurlijke materiaal hout. Dit oogt een stuk zachter en is zeer gemakkelijk te bewerken. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor douglas hout. Waarom is dit? De reden daarvoor is dat dit type hout een van de hardste naaldhoutsoorten is die je op de wereld kunt vinden. Daarbij is het hout bijzonder duurzaam, het gaat namelijk gemakkelijk 15 jaar mee. De natuurlijke eigenschappen van dit materiaal maken dat het niet snel verrot. Een supersterke houtsoort die heel goed past in je tuin. Geen wonder dat zoveel mensen er allerlei bouwwerken voor in de tuin van maken. 

Waar kun je douglas hout voor gebruiken? 

Het douglas hout wordt voor allerlei soorten ‘tuinhout’ gebruikt. Je kunt er gemakkelijk planken, palen en latjes van maken. Deze bewerkingen van het ruwe douglas hout vinden hun weg richting populaire bouwwerken. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • blokhutten
  • tuinhuisje
  • schuttingen
  • vlonders
  • overkappingen
  • pergola’s

Al deze bouwwerken verhogen het comfort en het praktische element van een tuin. Het is gewoon heel gemakkelijk om je tuinspullen in een blokhut of tuinhuisje op te bergen. 

Doordat het hout zoals gezegd heel gemakkelijk te bewerken valt, kun je al heel snel een ontwerp vormgeven. We raden je zeker aan hulp bij het klussen te vragen. Dat werkt een stuk gemakkelijker en de resultaten zijn doorgaans beter. Wanneer je zelf niet echt een handige klusser bent, is het ook zeer goed mogelijk om het project uit te besteden. Tuindesigners kijken graag naar je ontwerpen en kunnen je zeer goed helpen.