Feenstra BV

Handige tips voor een mooi tuindesign

Handige tips voor een mooi tuindesign

Geplaatst op

Er zijn heel veel dingen die je kunt doen om een aansprekend tuindesign te maken. Uit onderzoek is gebleken dat gasten het erg kunnen waarderen wanneer het design van een ruimte duidelijk met zorg ontworpen is. En dan maakt het niet uit of het gaat om een buiten- of binnenruimte. Vandaag willen we je graag een aantal tips meegeven waarmee het gemakkelijk wordt om een gaaf tuindesign van de grond te brengen. 

“Met douglas balken kun je heel gemakkelijk een gave tuin maken’’

Eenvoudig tuindesign met veel gebruiksgemak

Met al die tuindesigns waarin beton een belangrijke rol speelt zou je bijna vergeten dat er ook nog zoiets is als het natuurlijke materiaal hout. Dit oogt een stuk zachter en is zeer gemakkelijk te bewerken. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor douglas hout. Waarom is dit? De reden daarvoor is dat dit type hout een van de hardste naaldhoutsoorten is die je op de wereld kunt vinden. Daarbij is het hout bijzonder duurzaam, het gaat namelijk gemakkelijk 15 jaar mee. De natuurlijke eigenschappen van dit materiaal maken dat het niet snel verrot. Een supersterke houtsoort die heel goed past in je tuin. Geen wonder dat zoveel mensen er allerlei bouwwerken voor in de tuin van maken. 

Waar kun je douglas hout voor gebruiken? 

Het douglas hout wordt voor allerlei soorten ‘tuinhout’ gebruikt. Je kunt er gemakkelijk planken, palen en latjes van maken. Deze bewerkingen van het ruwe douglas hout vinden hun weg richting populaire bouwwerken. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • blokhutten
  • tuinhuisje
  • schuttingen
  • vlonders
  • overkappingen
  • pergola’s

Al deze bouwwerken verhogen het comfort en het praktische element van een tuin. Het is gewoon heel gemakkelijk om je tuinspullen in een blokhut of tuinhuisje op te bergen. 

Doordat het hout zoals gezegd heel gemakkelijk te bewerken valt, kun je al heel snel een ontwerp vormgeven. We raden je zeker aan hulp bij het klussen te vragen. Dat werkt een stuk gemakkelijker en de resultaten zijn doorgaans beter. Wanneer je zelf niet echt een handige klusser bent, is het ook zeer goed mogelijk om het project uit te besteden. Tuindesigners kijken graag naar je ontwerpen en kunnen je zeer goed helpen. 

Gerelateerde berichten

Ontdek de veelzijdigheid van snijgereedschap

Snijgereedschap is een essentieel onderdeel van elke gereedschapskist, zowel voor professionele vakmensen als doe-het-zelvers. Van het bewerken van...

Lees meer

De voordelen van het huren van een stoomketel bij Scharff Techniek

In de dynamische wereld van industriële productieprocessen speelt stoomtechnologie een cruciale rol. Bedrijven staan voortdurend voor de uitdaging...

Lees meer

Van stadstuin tot groene oase: Tips voor een groener stadsleven

In een stedelijke omgeving kan het vinden van groen soms een uitdaging zijn. Toch is het mogelijk om zelfs in een stadstuin een oase van groen te...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden