Feenstra BV

Gieten van een betonvloer

Gieten van een betonvloer

Geplaatst op

Betonnen vloeren winnen aan populariteit. Wanneer gepolijst glanzen ze met een hoge glans en als ze een beetje ruw achterblijven complimenteren ze meer rustieke styling. Ze werken geweldig voor stralingswarmte en zijn vrijwel onderhoudsvrij. Met de toevoeging van glazuren of poetsmiddelen kan je gietvloer passen bij je minimalistische persoonlijkheid of je klassieke traditionele stijl. Het storten van een betonnen vloer is niet eenvoudig. Echter, met een goede planning en toegang tot kwaliteitsmaterialen kan je tweede verdieping worden uitgerust met een moderne, gepolijste betonnen vloer.

Stap 1 – Controleer de fundering

Zorg ervoor dat de fundering van het huis sterk genoeg is om een betonnen vloer vast te houden.  Je wilt er zeker van zijn dat de dragende muren beton voor de lange afstand kunnen dragen. Het is het beste om met dit proces te beginnen zodra het huis al is ingekaderd.  Alle kaderleden moeten worden versterkt! Het is aan te raden om alleen een betonnen vloer toe te voegen als de installatie goed is gepland. De fundering van de eerste verdieping en het frame van de tweede verdieping moet zeer sterk zijn. Zorg ervoor dat de fundering sterk is. Je wilt niet beginnen met het proces en dan bepalen dat de fundering van de gebouwen niet sterk genoeg is.

Stap 2 – Bereid de vloer voor

Als je eenmaal hebt vastgesteld dat de fundering van het huis sterk genoeg is om een betonnen vloer in stand te houden, leg dan houten platen neer. Deze houten plaat, die ook sterker moet zijn dan gemiddeld, fungeert als ondervloer. Als de houten plaat is neergehaald, voeg dan een bekleding van plastic toe. Een douchebak of plastic op een rol van minstens 4 mm dik werkt prima. Pak het plastic minstens 6 centimeter op de muur vast.

Stap 3 – Voeg cement toe

Plan de tijd die nodig is om het cement te leveren en leg je cementvormen. Zorg ervoor dat de opening voor de deuropeningen en het kanaalwerk wordt afgedekt. Markeer de muren rond de vloer op de vooraf bepaalde hoogte van de vloer. je formulieren moeten hierbij helpen, maar het markeren van de muur zorgt voor een nauwkeuriger eindproduct.  Laat het cement van de vrachtwagen rollen en bereidt je voor op de afwerking.

Stap 4 – De vloer afwerken

Het afwerken van de vloer kan een lang en vervelend proces zijn. Als de ruimte waar je mee werkt erg groot is, kunt je de hulp van een paar vrienden inroepen. Stap in het cement en loop rond om het cement te egaliseren. Met behulp van de cementgereedschappen kunt je een zeer gelijkmatig resultaat krijgen. Stap uit en werk de laatste stukjes af. Plaats je niveau op de top en ga verder als het niet helemaal goed is.

Stap 5 – De vloer polijsten

Zodra de vloer volledig droog is, polijst deze tot een glanzende glans of een hoogglans afwerking. Welke afwerking je ook verkiest, je vloer past bij je smaak en is mooi.

 

Met veel planning en een paar dagen hard werken kan je woning worden uitgerust met een moderne betonnen vloer.

Gerelateerde berichten

Houten plinten kopen

Waarom kiezen voor houten plinten? Houten plinten zijn een populaire keuze onder huiseigenaren die op zoek zijn naar een manier om hun interieur een...

Lees meer

De voordelen van het huren van een stoomketel bij Scharff Techniek

In de dynamische wereld van industriële productieprocessen speelt stoomtechnologie een cruciale rol. Bedrijven staan voortdurend voor de uitdaging...

Lees meer

Van stadstuin tot groene oase: Tips voor een groener stadsleven

In een stedelijke omgeving kan het vinden van groen soms een uitdaging zijn. Toch is het mogelijk om zelfs in een stadstuin een oase van groen te...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden