Afstandsmeters worden zowel door particulieren als bedrijven gebruikt voor verschillende doeleinden. Een afstandsmeter kan namelijk veel meer dan alleen de afstand tussen de meter en een bepaald object zeer accuraat meten. Zo kan een afstandsmeter bijvoorbeeld ook de oppervlakte van een kamer of de tuin meten. Ook de hoogte van een muur, heg of omheining kan met een afstandmeter moeiteloos worden gemeten.

Functies van een afstandsmeter

Naast het meten van afstanden, hoogten en oppervlakten, hebben veel afstandsmeters een breed scala aan extra functies. Zo zijn de meeste standaard afstandsmeter in staat om bijvoorbeeld totalen te berekenen. Wilt u bijvoorbeeld meerdere muren verven, dan kan de afstandsmeter voor u berekenen hoeveel liter verf u nodig heeft. U berekent dan eerst de oppervlakte van elke muur en slaat het resultaat op in de afstandsmeter. U herhaalt deze stap voor elke muur en wanneer alle muren zijn opgeslagen, toont de handige afstandmeter de totale oppervlakte. U weet dan precies hoeveel verf u nodig heeft.

De beste lasermeter kiezen

Er zijn diverse soorten lasermeters op de markt en welke voor u de beste is, hangt mede af van wat u allemaal met de lasermeter wilt doen. Wilt u de meter alleen gebruiken voor het opmeten van afstanden, dan is een eenvoudige lasermeter vaak voldoende. Wilt u echter gecompliceerde berekeningen uitvoeren en meer dan alleen afstanden berekenen, dan kiest u bij voorkeur voor een multifunctionele lasermeter. Multifunctionele lasermeters kunnen in vrijwel elke doe-het-zelf winkel of online webshop worden gekocht en prijzen zijn sterk afhankelijk van de gewenste functies.

Lasermeters van het merk Astek

Een belangrijk vereiste van een lasermeter is natuurlijk dat deze zo accuraat als mogelijk de afstand, oppervlakte of hoogte meet. Astek is het bedrijf achter de populaire en betrouwbare Leica lasermeter. Deze lasermeters zijn zo populair, omdat Astek al enig bedrijf ter wereld voor deze lasermeters een ISO 16331-1 certificaat heeft. Dit betekent dat de berekening van afstanden op de meest accurate manier wordt uitgevoerd. Lasermeters van Astek zijn niet goedkoop, maar in de regel stukken betrouwbaarder dan andere merken lasermeters