Buitenmeubilair is een essentieel onderdeel om optimaal te kunnen genieten van je huis. Zomeravonden waarbij je met je vrienden en familie in de achtertuin zit en geniet van de zwoele lucht en het geluid van krekels zijn onbetaalbaar. Als het gaat om het materiaal waarvan je buitenmeubilair is gemaakt is het aan te raden om voor aluminium te gaan. Meubels die gemaakt zijn van deze metaalsoort zijn in diverse vormen en maten te verkrijgen en bij een gieterij kun je deze zelfs op maat laten maken. In deze blog zet ik een aantal voordelen van aluminium voor je op een rijtje.

Aluminium is erg licht

Meubels van aluminium zijn door hun gewicht eenvoudig op te tillen en te verplaatsen. Hierdoor kun je de tuin gemakkelijk herinrichten als je de huidige inrichting even zat bent. Daarnaast is het makkelijk om de meubels op te ruimen in de wintermaanden, wanneer je toch geen gebruik maakt van je achtertuin.

Aluminium is duurzaam

Meubels gemaakt van aluminium gaan erg lang mee. Het zijn solide, betrouwbaar gebouwde meubels die door het sterke materiaal amper kapot kunnen gaan. Met hetzelfde tuinsetje kun je daarom soms wel tientallen jaren doen zonder dat dit zijn kracht verliest.

Aluminium heeft amper onderhoud nodig

Met een sopje en een spons veeg je aluminium snel en effectief schoon. Een ander voordeel van aluminium is dat het in tegenstelling tot sommige soorten metaal niet roest. Het zal daarom zijn mooie glimmende uiterlijk blijven behouden.

Diverse vormen en maten

Meubels van aluminium zijn in tientallen vormen en maten verkrijgbaar, zodat deze goed passen bij de stijl van je tuin en je huis. Modern of klassiek, strak of juist wat losser, het is allemaal mogelijk. Daarnaast kunnen ook bijna alle denkbare kleuren aan aluminium gegeven worden.

Mocht je nog aan het twijfelen zijn van welk materiaal je tuinmeubels aan moet schaffen, is je twijfel na het lezen van deze blog hopelijk verdwenen. Maak van je achtertuin een functionele maar stijlvolle relaxplek!