Feenstra BV

De verschillende soorten kranen

De verschillende soorten kranen

Geplaatst op

Kranen zijn erg veelzijdig. Ze worden gebruikt bij verhuizingen, transport en meer. Omdat er regelmatig gebruik van wordt gemaakt, vinden wij het leuk om in deze blog wat dieper in te gaan op de verschillende soorten kranen.

Verhuislift

Als je vroeger ging verhuizen, was het vaak noodzakelijk om gebruik te maken van een soort kraan. Nog steeds worden kranen vandaag de dag gebruikt bij verhuizingen van en naar oudere panden. Omdat deze panden vaak geen liften hebben, zijn kranen vaak een oplossing om ervoor te zorgen dat de persoonlijke eigendommen toch het oude pand uit, of het nieuwe pand in kunnen.

Een verhuislift is een moderne versie van de oude verhuiskraan. Dat is ook de reden waarom je in oude woningen zoals aan de Amsterdamse grachten, vaak nog een uitstekende balk met een haak eraan ziet bovenaan de gevel. Hiermee werden vroeger door middel van een touw zware en grote meubelstukken naar boven gehesen. De moderne verhuislift heeft deze ouderwetse verhuismethode voor het grootste deel vervangen.

Torenkranen

Torenkranen werken volgens hetzelfde principe en worden veel gebruikt bij de bouw van appartementencomplexen en grotere bouwprojecten. In plaats van persoonlijke eigendommen worden er bij torenkranen vooral bouwmaterialen verplaatst. Denk hierbij aan betonplaten of metalen pijpen. Torenkranen worden vaak in elkaar en uit elkaar gehaald door middel van een andere soort kraan, namelijk een telescopische kraan. Deze kranen kunnen, zoals de naam al zegt, dankzij hun telescopische mechaniek erg grote hoogten bereiken.

Offshore kranen

Naast verhuizen en bouw worden kranen ook veel gebruikt in de offshore. Offshore kranen worden gebruikt in de havens en op de booreilanden om ervoor te zorgen dat containers met allerlei goederen aan wal worden gebracht. Het kan hierbij gaan om containers met producten uit China voor de Nederlandse markt die in de haven van Rotterdam op vrachtwagens worden gehesen. Het kan ook gaan om een container met bevoorrading voor het personeel aan boord van het booreiland.

Gerelateerde berichten

Ontdek de veelzijdigheid van snijgereedschap

Snijgereedschap is een essentieel onderdeel van elke gereedschapskist, zowel voor professionele vakmensen als doe-het-zelvers. Van het bewerken van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden