Feenstra BV

De veelzijdigheid van gietvloeren

De veelzijdigheid van gietvloeren

Geplaatst op

In bedrijven en woningen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van gietvloeren. Dat zijn vloeren die qua design prachtig aansluiten bij de ideeën van interieur adviseurs en andere styling specialisten die zich met vormgeving van gebouwen bezig houden. Vooral het strakke karakter van de vloeren spreekt veel mensen aan, maar ook het feit dat de vloeren geheel naadloos zijn wordt erg mooi gevonden. Bijkomende voordelen van een gietvloer zijn dat ze erg sterk zijn en nauwelijks onderhoud vergen. Nieuwsgierig? Kijk dan op www.gietvloer.net. Je vindt daar een groot aantal voorbeelden van ontwerpen met gietvloeren.

Meer dan beton

Veel gietvloeren worden in kleuren gemaakt die sterk doen denken aan beton. Dat is inderdaad een kleur die heel goed past bij een strakke industriële vormgeving. Maar met het idee dat een gietvloer altijd een betonuitstraling heeft doe je het product een beetje tekort. Gietvloeren worden namelijk helemaal niet van beton maar van kunststoffen gemaakt. Een bekende grondstof voor een gietvloer is polyurethaan. Een andere vaak gebruikte kunststof is epoxy. Deze beide soorten gietvloeren zijn leverbaar in elke denkbare kleur en met diverse soorten afwerkingen. Als je deze gietvloeren bekijkt zal je zien dat de associatie met beton lang niet altijd terecht is.

Praktische eigenschappen

Gietvloeren worden niet altijd gelegd vanwege hun eigenschappen op het gebied van design. Vooral in industriële omgevingen zijn gietvloeren met betonlook erg gewild vanwege de sterkte. Een troffelvloer is een specifiek soort gietvloer, die bekend staat als de sterkste vloer ter wereld. Andere praktische eigenschappen van een gietvloer zijn dat ze heel slijtvast zijn, geen vloeistoffen doorlaten en gemakkelijk schoon zijn te houden. Gietvloeren kunnen worden aangebracht op nagenoeg elk soort ondergrond. Kijk voor meer kenmerken van gietvloeren op https://www.gietvloer.net/. Uiteraard moet een gietvloer worden geplaatst door een gespecialiseerd bedrijf.

Kenmerken van verschillende soorten gietvloeren

De verschillende soorten gietvloeren hebben elk hun goede eigenschappen. Een epoxy gietvloer wordt vaak in laboratoria en werkplaatsen gebruikt omdat ze uitzonderlijk hard zijn en omdat ze bestand zijn tegen chemische stoffen. Een polyurethaan vloer is juist wat meer elastisch. Daardoor zal die niet snel scheuren vertonen. Een UV gietvloer heeft een speciale behandeling gehad, waardoor de kleur onder invloed van zonlicht niet zal vervagen. Een beton gietvloer heeft een zachte en warme uitstraling, die erg kindvriendelijk is. Een vloer van woonbeton – een combinatie van beton en polyurethaan – is onderhoudsvriendelijk en waterafstotend. Dit type vloer wordt vaak gebruikt in woningen.

Gerelateerde berichten

Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips

De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden