Feenstra BV

De juiste koeltechniek

De juiste koeltechniek

Geplaatst op

Koeling wordt gedaan om warmte van de ene plaats naar de andere te transporteren. Tegenwoordig zijn er veel gereedschappen voor koeling. Ze worden gebruikt om voedsel langer vers te houden. Hoewel koelkasten een relatief recente innovatie zijn, hebben mensen altijd geprobeerd voedsel te bewaren door het op lagere temperaturen te bewaren. De koeling zelf heeft een lange geschiedenis. Het is in de loop van de tijd geëvolueerd van een zeer primitieve naar degene met de huidige technologie waarmee mensen koelkasten in hun huis kunnen hebben. Tegenwoordig kun je gemakkelijk een koelcel kopen om je verbruiksartikelen langer vers te houden. Bij de aanschaf van een nieuwe koelkast zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Een van die dingen zijn de soorten koelkasten die je kunt kopen. Dit artikel helpt je bij het kiezen van de beste koelkast voor je huis. Wat je keuze ook is, je moet goed nadenken voordat je koopt.

Top vriezers

De meeste traditionele koelkasten hebben een boven vriezer die gebruik maakt van Geerlofs koeltechniek. Ze zijn al jaren verkrijgbaar en hebben een groter koelgedeelte aan de onderkant voor het bewaren van vers voedsel en een kleiner vriesgedeelte aan de bovenkant voor het bewaren van diepvriesproducten. Dit type koelkast is niet de beste optie als je veel ruimte nodig hebt om diepvriesproducten te bewaren. Het zijn vrij eenvoudige huishoudelijke apparaten. In tegenstelling tot sommige andere soorten koelkasten, hebben ze geen extra functies zoals ingebouwde waterdispensers of ijsmakers. Het positieve is dat ze doorgaans minder duur zijn en minder ruimte innemen dan de vele andere soorten koelkasten.

Bodem vriezers

Deze koelkasten zijn er in maten die iets groter zijn dan die van top vriezers. Het is veilig om te zeggen dat ze het tegenovergestelde zijn van de top vriezer koelkasten. Ze hebben grote vriezers die zich op de bodem van de koelkast bevinden. Net daarboven bevindt zich het chiller gedeelte, waar vers voedsel te vinden is. Hoewel de versies met diepvriezers het eenvoudiger maken om vers voedsel te verkrijgen, zal het moeilijker zijn om bij diepgevroren voedsel te komen dat eronder is opgeslagen. Zelfs als de vriezer deuren zijn ontworpen als laden, moet je nog steeds op je knieën gaan om eruit te halen wat je wilt.

Zij aan zij

Soms draait het leven om balans. Als je niet wilt dat je vriezer op de bodem of eronder zit, dan kun je gewoon kiezen voor de middelste vriezer. Bij dit soort koelkast draait het allemaal om het vinden van een middenweg. Side-by-side modellen zorgen voor een balans tussen het minimaliseren van de hoeveelheid ingenomen ruimte en het maximaliseren van het aantal beschikbare functies. Ze zijn in het midden verdeeld met twee deuren, één voor de vriezer aan de linkerkant en de andere voor de koelmachine aan de rechterkant. Elke kant heeft zijn eigen deur. Omdat hun deuren niet zo ver uitzwaaien, zijn ze wat smal. Verwacht geen speciaal ontworpen lades voor gemakkelijke toegang tot kindersnacks of snelle drankjes. Side-by-side koelkasten hebben tonnen vriezer en chiller opslag. Sommige modellen worden geleverd met chique extra’s zoals ingebouwde ijsmachines, waterdispensers en touchscreen-controllers.

Gerelateerde berichten

Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips

De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden