Tegenwoordig zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in een blokhut. Een blokhut is een klein huis met een eenvoudige architectuur. In Amerika zijn ze vaak te vinden op het platteland. Het is een zeer betaalbaar en milieuvriendelijk alternatief voor typisch gebouwde huizen. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat blokhutten bijzonder onderhoud nodig hebben om in goede staat te blijven. Lees dit artikel verder om je te helpen je blokhut langer mee te laten gaan.

De basis moet gemaakt zijn van anorganische materialen

Als de houten vloeren van je blokhut direct op de grond liggen, lopen ze het risico schadelijke insecten zoals houtmieren, termieten en kakkerlakken aan te trekken. Het is een goed idee om de basis van de cabine te bouwen met een tot twee voet anorganisch bouwmateriaal zoals beton. Daarop kun je dan de houten vloer leggen. Zo voorkom je dat ongedierte je houten vloer actief aantast. Niet alleen beton, je kunt ook elk anorganisch materiaal gebruiken dat je wilt. Gezien het feit dat stenen goed passen bij het natuurlijke thema van het hout, lijken ze een goede keuze te zijn onder hut eigenaren.

Plaats geen struiken in de buurt van je blokhut.

Als het hout in je hut niet volledig droogt na een storm of na sneeuwval, kan het gaan rotten of schimmel ontwikkelen. Daarom moet je voorkomen dat je bomen of struiken binnen een straal van anderhalve meter rond je blokhut plant om de luchtstroom eromheen te verbeteren. Hierdoor kan er meer lucht vrij in je houten wanden komen en deze sneller drogen.

Installeer een Franse afvoer

Het installeren van een Franse afvoer is een goed idee voor je blokhut. Het is een greppel met geperforeerde buizen die gevuld zijn met stenen. Regenwater sijpelt door het grind en in de pijp voordat het door de greppel wordt afgevoerd. Met deze afvoer wordt regenwater omgeleid. Water dat zich anders rond je huis zou verzamelen en het hout zou doen rotten of de grond in de buurt nat zou maken tot het punt waarop je hut zou verzakken of verschuiven.