Feenstra BV

De beste ideeën voor het inrichten van je tuinhuis

De beste ideeën voor het inrichten van je tuinhuis

Geplaatst op

Bij een mooie tuin hoort uiteraard een karakteristiek tuinhuis. Al is het om alleen je gebruikelijke tuinspullen in op te slaan. Een tuinhuis is een belangrijk element in je tuin en kan met de beste ideeën uitgroeien tot een ware eyecatcher. We nemen je in deze blog mee in een aantal creatieve plannen. Van het renoveren tot het volledig opbouwen van een nieuw project. Je kunt namelijk tuinhuizen voor veel meer gebruiken dan alleen een opslagplaats.

Een tweede woonkamer

Beeld je tuinhuis in als een compleet lege ruimte. Is er ruimte voor een fatsoenlijke woonkamer? Met een goede vloer en wat nieuwe meubels kun je van je tuinhuis een nieuwe woonruimte maken. Een mooie plek om tot rust te komen of juist om samen ontspannende tijd door te brengen met familie en vrienden. 

Bouw een nieuwe slaapruimte

Wil je een echt vakantiegevoel creëren? Maak dan van je tuinhuis een nieuwe slaapruimte. Een heerlijke plek voor het perfecte middagdutje of om een warme zomernacht in door te brengen. Daarnaast is het een uitstekende logeerruimte voor gasten.

Een nieuwe werkruimte

Ben je iemand die veel thuis werkt? Maak van je tuinhuis de ideale werkruimte. Zo kun je totaal afgezonderd aan de slag met je hobby’s of werkzaamheden. Met wat elektriciteitsaansluitingen en een extra wifi punt ben je er helemaal klaar voor om jouw bureau en computer te installeren. 

Volwaardig vakantiehuisje

Wanneer je veel ruimte in je budget hebt, dan kun je ervoor kiezen om voor een volwaardig vakantiehuisje te gaan. Een tweede thuis met meerdere kamers, midden in de achtertuin. De perfecte plek om in af te zonderen of misschien wel om te verhuren voor extra inkomsten. 

Creatieve tuinhuizen

Bij een tuinhuis denken we al vrij snel aan een vierkant houten huisje met een simpel dakje. Een praktische ruimte om al je tuinspullen in op te slaan. Durf gerust verder te dromen. Zo zijn er veel creatieve renovatie ideeën te bedenken. Zoals het ombouwen van een oude camper tot het maken van een volledig glazen huis. Of maak een uitkijktoren met een dakterras. Let hierbij wel op dat je wel binnen de bouwgrenzen blijft die horen bij jouw woonerf.

Gerelateerde berichten

Van stadstuin tot groene oase: Tips voor een groener stadsleven

In een stedelijke omgeving kan het vinden van groen soms een uitdaging zijn. Toch is het mogelijk om zelfs in een stadstuin een oase van groen te...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden