Feenstra BV

Breng sfeer in je huis met een openhaard

Breng sfeer in je huis met een openhaard

Geplaatst op

Ondanks dat de temperaturen het eind van deze week nog even flink oplopen wil ik je toch al een aantal herfsttips geven. Sommigen vinden het einde van de zomer verschrikkelijk en sommigen het heerlijk. De klok gaat weer een uur terug, het is weer vroeg donker en ook een stuk kouder. Een goede oplossing voor al deze “problemen” is het kopen van een openhaard. Welke openhaard je nodig hebt en welk haardhout je hierbij aan moet schaffen, dat ga ik je hieronder vertellen.

Welke haard heb ik nodig?

Er zijn best veel verschillende soorten haarden. Het belangrijkste is dat je een openhaard kiest die bij je past. Denk hierbij met name aan de sfeer die je in je huis wilt creëren. Ben je zelf gek van een strak design en een fraaie afwerking? Kies dan ook een haard die deze sfeer overbrengt. Heb je een huis die in de ouderwetsere sferen is ingericht? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een haard te kopen met een aantal gebruikerssporen.

Welk brandhout heb ik nodig voor mijn kachel

Elk soort hout is anders maar één ding is zeker: als je hout wilt gebruiken in de openhaard dan moet het natuurlijk goed droog zijn. Haardhout kopen kan dan ook een lastige klus zijn. Check bij je aanschaf van hout dan ook altijd of de leverancier je een drooghout garantie kan geven. Elke houtsoort heeft zijn eigen eigenschappen. Als je even snel je tuinhuis op wilt warmen, dan heb je hout nodig dat snel brand en veel warme afgeeft zoals essenhout. Wil je gewoon een leuk sfeertje creëren voor de visite die een avond langskomt, dan kun je beter kiezen voor het knisperende eikenhout.

Als je echt goed advies wilt dan raad ik je aan om naar een houtspecialist toe te gaan die je in nog meer detail advies kan geven over de verschillende soorten haarden en haardhout.

Gerelateerde berichten

Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips

De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden