Feenstra BV

Betonlook verf: simpele manieren voor een unieke look

Betonlook verf: simpele manieren voor een unieke look

Geplaatst op

Betonnen vloerverf kan gebruikt worden om je vloer er geweldig uit te laten zien en een meer glamoureuze uitstraling te geven. Afhankelijk van het type verf en het gewenste ontwerp wordt jouw vloer getransformeerd van een saaie grijze naar een glanzend helder oppervlak.

Gebruik een gewone verfkwast of roller

De eenvoudigste en goedkoopste manier om betonvloerverf aan te brengen is met behulp van een gewone verfkwast of roller. Voor deze techniek hoef je alleen maar een schone, droge betonvloer te hebben die vrij is van vuil of stof. Je moet eerst een vloerverzegeling op het oppervlak gebruiken en dan kun je de roller gebruiken om de betonvloerverf en de verfkwast aan te brengen om de zijkanten, hoeken of andere kleine oppervlakken bij te werken. Je hebt waarschijnlijk 2 of 3 lagen verf nodig.

Speciale apparatuur maakt het gemakkelijk

Een eenvoudige en minder rommelige manier om betonlook verf aan te brengen is door gebruik te maken van geautomatiseerde apparatuur. Er zijn er veel op de markt waar je uit kunt kiezen. Allemaal hebben ze een container voor de verf en een pad aan het uiteinde dat gebruikt wordt om de verf te verspreiden. Deze zijn eenvoudig te gebruiken omdat je de pads kunt weggooien. Deze methode kan worden gebruikt om rechte lijnen, maar ook complete patronen te maken.

Laat het er met patronen als tegels uitzien

Als je wil dat je betonnen vloer eruit ziet alsof hij bedekt is met tegels zonder dat er daadwerkelijk tegels worden gebruikt, dan kun je die look krijgen door zorgvuldig te schilderen. Je kunt dit doen door van tevoren de vloer af te tapen in gelijkmatig verdeelde vierkanten.  Je zou het zelfs kunnen maken in andere vormen of geometrische patronen voor meer variatie. Schilder gewoon over de tape en nadat deze is opgedroogd, verwijder je de tape. De vloer ziet eruit alsof het tegels heeft met lichte voeglijnen gemaakt door de lichtere kleurverf.

Gebruik een epoxycoating voor duurzaamheid

Je kunt ook de techniek van epoxycoating proberen. Een epoxyvloer zorgt er ook nog eens voor dat je vloer een antislip coating krijgt. Ideaal voor plekken waar veel gewandeld wordt. Ook deze soort verf in beschikbaar in vele verschillende kleuren en ze werken allemaal goed op betonnen oppervlakken. Ze kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden voor betonnen vloeren.

Gerelateerde berichten

Houten plinten kopen

Waarom kiezen voor houten plinten? Houten plinten zijn een populaire keuze onder huiseigenaren die op zoek zijn naar een manier om hun interieur een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden