Het kan voorkomen dat er in uw woning een lekkage is in het riool of dat het riool verstopt raakt. In diverse omstandigheden moet een specialist naar het riool kijken en soms zelfs een rioolrenovatie doen. Rioolrenovatie is tegenwoordig binnen 1 dag gedaan en zonder veel gedoe. Dit hangt natuurlijk wel af van de situatie. Mocht er rioolrenovatie nodig zijn, dan is het aan te raden om diverse rioolrenovatie bedrijven te vergelijken. Door diverse bedrijven te vergelijken krijg je ook van de bedrijven een indicatie hoe lang ze bezig zijn en natuurlijk de prijsindicatie. Kijk ook naar welke methodes de bedrijven gebruiken. Gebruiken ze nog de traditionele manieren, dus met hak- en breekwerken? Of andere methodes?

Geen rotzooi meer!

Door de jaren heen zijn er diverse methodes ontwikkeld om rioolrenovatie veel gemakkelijker te maken. Zo hoef je dus niet meer in al het hak- en breekwerk thuis te zitten en hoef je niet aan het einde nog eens alle rotzooi op te ruimen. Bij het woord rioolrenovatie staan vaak onze nekharen al omhoog, maar gelukkig zijn de tijden veranderd en zijn er nieuwe methodes die alles veel makkelijker maken. Eén van deze nieuwe methodes is bijvoorbeeld relinen. Relinen vervangt namelijk een gedeelte van je riool, doordat er maar een gedeelte van je riool vervangen hoeft te worden, hoeft niet alles opengebroken te worden en bespaard dit veel tijd en enorm in de kosten.

Met de tijd meegaan

Traditioneel een rioolrenovatie laten doen was veel hak- en breekwerk, daarnaast gaf het ook veel rotzooi in je woning. Zonde! Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarnaast kon het zelfs langer dan 1 dag duren voordat de specialisten klaar waren met de rioolrenovatie. Het was veel gedoe en dit nam ook veel tijd in beslag. Vaak kwam aan het einde van deze lange rit ook een dure rekening. Nu hebben veel bedrijven de methodes aangepast en zijn met de tijd meegegaan. Relinen is één van deze methodes. Doordat meer bedrijven gebruik maken van nieuwe methodes bespaar je tijd en hoef je ook niet veel dagen vrij te nemen van je werk. Nu geeft het minder stress als je het woordje rioolrenovatie hoort.

Relinen?

Relinen is voor veel mensen die aan een rioolrenovatie denken een vreemd woord. Relinen zorgt ervoor dat de rioolrenovatie geen groot en uitgebreid project wordt, maar dat je dit binnen één dag opgelost kan worden. Bij relinen gebruik je namelijk een twee soorten componenten epoxy hars, waarmee je de oude buizen of leidingen van het riool weer aan elkaar lijmt. Zo kan het riool weer prima functioneren en hoeft niet alles vervangen te worden en is dit een prima alternatief. De componenten epoxy worden aangebracht aan de voering van de leidingen of buizen. Dankzij deze methode bespaar je geld en ben je sneller klaar met de rioolrenovatie dan het gehele riool te vervangen, zeker in een woonhuis bijvoorbeeld.

Wanneer gebruik je relinen?

Naast relinen zijn er nog andere methodes die gebruikt kunnen worden voor een rioolrenovatie, zoals een spraytechniek, dit is erg handig als je grote oppervlaktes wilt vervangen of tijdelijk nog in stand wilt houden. Maar de reliner techniek komt tegenwoordig wel het meest voor. Het is wel handig om natuurlijk te weten wanneer relinen nodig is. Relinen kan gebruikt worden bij bijvoorbeeld horizontale leidingen, verticale leidingen en diverse aansluitingen, zoals een T-stukje. Daarnaast is relinen heel flexibel te gebruiken bij bijvoorbeeld een gehele renovatie, maar ook bij gedeeltelijke renovatie.